Skip to main content

Πρωτοβουλία κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού στον δ. Νεάπολης-Συκεών

Ο δήμος συμμετέχει στην Καμπάνια «Ε, όχι και το νερό! – 100 Δράσεις για το Νερό» με στόχο την αποτροπή της ιδιωτικοποίησής του νερού.

Πρωτοβουλία για την υποστήριξη του δημόσιου χαρακτήρα της ΕΥΑΘ Α.Ε. και την αποτροπή της ιδιωτικοποίησής της αναλαμβάνει ο δήμος Νεάπολης - Συκεών.

Ο δήμος σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, τους Δήμους που υδροδοτούνται από την ΕΥΑΘ Α.Ε. και το ΣΩΣΤΕ ΤΟ ΝΕΡΟ συμμετέχουν στην Καμπάνια «Ε, όχι και το νερό! – 100 Δράσεις για το Νερό».

«Τέσσερα χρόνια έπειτα από τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος του 2014 κατά της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ, ο κίνδυνος της ιδιωτικοποίησής της επανέρχεται στο προσκήνιο με την πρόσφατη ένταξή της στο Υπερταμείο», σημειώνεται σε ανακοίνωση του δήμου.

«Στο πλαίσιο της Καμπάνιας, καλούμε τους τοπικούς φορείς του Δήμου μας σε συνεργασία προκειμένου να διαμορφώσουμε ένα κοινό πλαίσιο δράσεων και πρωτοβουλιών για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών με στόχο να εκφράσουμε την ισχυρή βούληση όλων μας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού», αναφέρει τέλος ο δήμος.

Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν ως εξής:

Δημοτική Ενότητα Πεύκων
Δευτέρα 19 Μαρτίου και ώρα 6 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων Δημοτικού Καταστήματος Πεύκων (Ειρήνης 19)

Δημοτική Ενότητα Νεάπολης
Τετάρτη 21 Μαρτίου και ώρα 6 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Καταστήματος Νεάπολης (Βενιζέλου 125)

Δημοτικές Ενότητες Συκεών και Αγίου Παύλου
Τετάρτη 21 Μαρτίου και ώρα 6 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (Δημαρχείο Συκεών, Στρ. Στεφ. Σαράφη & Ι. Μιχαήλ)