Skip to main content

Πρόβλημα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης λόγω των αγροτικών κινητοποιήσεων

Μέχρι αύριο στα κρηπιδώματα του λιμανιού της Θεσσαλονίκης θα έχουν συσσωρευτεί περί τις 120.000 τόνοι χύδην φορτίων με προορισμό τα Σκόπια.

Οι αγροτικές κινητοποιήσεις και συγκεκριμένα οι αποκλεισμοί εθνικών οδών έχουν δημιουργήσει και έντονο πρόβλημα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης καθώς δεν είναι δυνατή η διοχέτευση χύδην φορτίων (π.χ. νικελίου, κάρβουνου, χαλυβουργικών υλικών και αλατιού ) που προορίζονται για βιομηχανίες της ΠΓΔΜ. Όπως δήλωσε στη Voria.gr ο πρόεδρος της ΟΛΘ Α.Ε., έως αύριο, ίσως και σήμερα, θα έχουν συσσωρευτεί στα κρηπιδώματα του ΟΛΘ περί τις 120.000 τόνοι φορτίων με αποτέλεσμα να μην μπορεί το λιμάνι να δεχτεί νέες εκφορτώσεις, να έχει πρόβλημα στην εξυπηρέτηση πελατών του λόγω των συνεπαγόμενων καθυστερήσεων.

"Ζητούμε από τους αγρότες να κατανοήσουν το πρόβλημα που δημιουργείται και να επιλέξουν άλλους τρόπους κλιμάκωσης των κινητοποιήσεών τους και όχι αποκλεισμούς των εθνικών οδών", είπε ο κ. Μέλλιος προσθέτοντας ότι ο ΟΛΘ, σε περίπτωση που συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, θα χάσει φορτία που αναγκαστικά θα κατευθυνθούν σε ανταγωνιστικά λιμάνια της Βαλκανικής αλλά θα δεχθεί ακόμη ένα πλήγμα στην καλή του φήμη και αξιοπιστία.