Skip to main content

Προβλήματα και πάλι με τη μεταστέγαση σχολείων της Καλαμαριάς

Ακόμα δεν έχουν μεταφερθεί οι καθηγητές του 10ου Γυμνασίου στη νέα τους έδρα. Παρέμβαση της Περιφερειακής Εκπαίδευσης ζήτησε ο Δ. Καλαμαριάς

Αλαλούμ συνεχίζει να επικρατεί στα σχολεία της Καλαμαριάς, έξι μέρες πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Παρά την οριστική απόφαση του δημάρχου Γιάννη Δαρδαμανέλη για μεταστέγασης του 10ου Γυμνασίου και του 3ου Λυκείου Καλαμαριάς, σύμφωνα και με την ετυμηγορία της Αποκεντρωμένης, οι μαθητές είναι στον αέρα, λίγες ημέρες πριν καθίσουν εκ νέου στα θρανία.

Διαβάστε: Προχωρά με απόφαση Δαρδαμανέλη η μετεστέγαση σχολείων της Καλαμαριάς

Συγκεκριμένα, οι καθηγητές του 10ου Γυμνασίου, οι οποίοι από την αρχή είχαν εκφράσει την αντίθεσή τους με τη μεταστέγαση των σχολείων, παραμένουν έως σήμερα στο κτήριο του 10ου και δεν έχουν μεταφερθεί στη νέα τους έδρα. Όπως αναφέρεται, οι καθηγητές δεν έχουν λάβει εντολή από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση για να μεταφερθούν στο νέο τους κτήριο.

Δείτε: Αντίθετοι οι καθηγητές του 10ου Γυμνασίου στη μετεστέγαση

Την ίδια ώρα, πάντως αίσθηση έχει προκαλέσει το γεγονός ότι στο κτήριο έχουν γραφεί συνθήματα με κόκκινη μπογιά «Κάτω τα χέρια από το 10ο». Γονείς και μαθητές και των δύο σχολείων (10ου Γυμνασίου και 3ου Λυκείου) είναι ανάστατοι και ζητούν παρέμβαση της Εισαγγελίας για να λυθεί το θέμα και να υλοποιηθεί η απόφαση του δήμου για τη μετεστέγαση των σχολείων.

Η δημοτική αρχή Καλαμαριάς από χθες ενημέρωσε για την κατάσταση την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευση Κεντρικής Μακεδονίας και τη Δευτεροβάθμια Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης.

«Είναι η ώρα των προϊσταμένων αρχών της εκπαίδευσης, δηλαδή της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και της Δευτεροβάθμιας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, να κάνουν το καθήκον τους και κοιτώντας μόνο το συμφέρον των μαθητών, να συστήσουν με αποφασιστικότητα στους αντιδρώντες εκπαιδευτικούς την εφαρμογή της συγκεκριμένης απόφασης μεταστέγασης», τόνισε, μιλώντας στη Voria.gr ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού Αθλητισμού Νεολαίας και Δια βίου Μάθησης Θανάσης Γιαννακός.

Απεύθυνε κάλεσμα ώστε «να επικρατήσει η σύνεση, η συνεννόηση και η συνεργασία προκειμένου να προχωρήσουμε στην νέα σχολική χρονιά με Υγεία με αισιοδοξία, με ηρεμία και πίστη».

Μιλώντας στη Voria.gr ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρος Κόπτσης ξεκαθάρισε ότι σήμερα το ζήτημα θα λυθεί. «Με το που ενημερώθηκα για την κατάσταση, ζήτησα να τηρηθούν όλες οι νόμιμες διαδικασίες. Επικοινωνήσαμε με την Αποκεντρωμένη και μας είπε ότι ισχύει η απόφαση δημάρχου. Σήμερα θα έχει τελειώσει το ζήτημα και θα ενημερωθούν οι καθηγητές να πάνε στα σχολεία τους», υπογράμμισε.

Σημειώνεται ότι σύμφωνοι με την απόφαση δημάρχου για τη μετεστέγαση είναι οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των Γυμνασίων 3ο, 9ο και 10ο καθώς και του 3ου Λυκείου.

Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή για τη διευκόλυνση των μαθητών της Α΄ Γυμνασίου της περιοχής του Φοίνικα, που θα κληθούν να διανύσουν επιπλέον 450 μέτρα, έχει υπάρξει συνεννόηση με τον Ο.Α.Σ.Θ. για τη δωρεάν μετακίνησή τους με λεωφορείο.