Skip to main content

Σταμάτησαν δρομολόγια του ΟΑΣΘ εξαιτίας της χιονόπτωσης

Σχέδιο έκτακτης ανάγκης από τον ΟΑΣΘ με τοποθέτηση αλυσίδων σε λεωφορεία, καθώς έχουν κλείσει, ήδη, πολλοί δρόμοι στο πολεοδομικό συγκρότημα.

«Μπλακ αουτ» στην κυκλοφορία των λεωφορειών του ΟΑΣΘ προκάλεσε η πυκνή χιονόπτωση.

Όπως τόνισε στη Voria.gr ο πρόεδρος του Οργανισμού Χρήστος Στεφανίδης εφαρμόζεται σχέδιο έκτακτης ανάγκης με τοποθέτηση αλυσίδων σε λεωφορεία, καθώς έχουν κλείσει, ήδη, πολλοί δρόμοι στο πολεοδομικό συγκρότημα.

Στην παρούσα φάση, δεν διεξάγονται δρομολόγια προς Άνω Πόλη, Συκιές, Ευαγγελίστρια, Πολίχνη, Μετέωρα, Πεύκα, Φίλυρο, Καλλιθέα, Ν.Μηχανιώνα, Αγία Τριάδα, Ν.751 Πανόραμα, Τοπικό Πανοράματος. Επίσης από το πρωί δεν γινόταν δρομολόγια σε Λιβάδι- Περιστερά, Αγ.Αντώνιο-Μονοπήγαδο, Αρδαμέρι, Νικόπολη, Ξηροχώρι, Μεσήμβρια.

Στο μεταξύ, μειωμένα είναι τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ που εκτελούν δρομολόγια τις τελευταίες ημέρες εξαιτίας του παγετού. Όπως τόνισε στη Voria.gr οι πολικές θερμοκρασίες θέτουν εκτός του προγράμματος των δρομολογίων περίπου 50 λεωφορεία καθημερινά εξαιτίας τεχνικών προβλημάτων.

Όπως εξηγεί, όταν η θερμοκρασία πέφτει κάτω από τους -5 βαθμούς παγώνουν τα υγρά στο ηλεκτροϋδραυλικό σύστημα των θυρών με συνέπεια να μην μπορούν να λειτουργήσουν και έτσι τα λεωφορεία πρέπει να μπούνε στα συνεργεία.