Skip to main content

Προβλήματα σε ΑΠΘ και ΠΑΜΑΚ εξαιτίας της κακοκαιρίας

Έσπασαν σωλήνες ύδρευσης με αποτέλεσμα να μην λειτουργούν τα συστήματα θέρμανσης σε διάφορα κτήρια στο Αριστοτέλειο και το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Προβλήματα λόγω της κακοκαιρίας προκλήθηκαν σήμερα τόσο στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης όσο και το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Συγκεκριμένα, μεμονωμένα προβλήματα εμφανίστηκαν στο ΑΠΘ καθώς πάγωσαν οι σωλήνες ύδρευσης στο κτήριο του Φυσικομαθηματικού με αποτέλεσμα να μην λειτουργεί η θέρμανση στο κτήριο, το οποίο έμεινε και προβλέπεται να μείνει και αύριο κλειστό.

Μαθήματα δεν έγιναν επίσης για τους ίδιους λόγους και στο κτήριο του ΤΕΦΑΑ στη Θέρμη. Σύμφωνα με ανακοίνωση του τμήματος τα μαθήματα στις εγκαταστάσεις της Θέρμης, του ΤΑΞΥΠ καθώς και στο Πανεπιστημιακό γυμναστήριο θα πραγματοποιηθούν αύριο κανονικά.

Αντίστοιχα προβλήματα υπήρξαν και στην Πανεπιστημιακή Λέσχη και ως εκ τούτου λειτουργεί μόνο η Άνω Λέσχη, η είσοδος της οποίας βρίσκεται επί της 3η Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με την αντιπρύτανη Προγραμματισμού και Ανάπτυξης του ΑΠΘ, Δέσποινα Κλαβανίδου, καλό θα ήταν οι φοιτητές να ενημερώνονται από τις ιστοσελίδες των τμημάτων στα οποία φοιτούν για το αν θα είναι ή όχι ανοιχτά αύριο.

Πάντα, όπως υποστηρίζει η ίδια, το πανεπιστήμιο στο σύνολο του έχει κρατήσει ανοιχτές τις πόρτες του ενώ και το Φοιτητικό Αναγνωστήριο λειτουργεί κανονικά σύμφωνα με το προβλεπόμενο ωράριο.

Αντιθέτως, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας έμεινε κλειστό σήμερα καθώς υπήρχαν αρκετές διαρροές με αποτέλεσμα να μην λειτουργεί το σύστημα θέρμανσης.

Αναμένεται ανακοίνωση για το αν τα μαθήματα στο εκπαιδευτικό ίδρυμα θα πραγματοποιηθούν κανονικά αύριο.