Skip to main content

Η Θεσσαλονίκη πνίγηκε στα νερά της πρωτοφανούς καταιγίδας(φωτο+vid)

Από τα καιρικά φαινόμενα πλημμύρισαν δρόμοι, σπίτια, μια γυναίκα παρασύρθηκε, ενώ σημειώθηκαν και διακοπές ρεύματος σε αρκετές περιοχές.

Μεγάλα προβλήματα έχουν δημιουργήσει τα έντονα καιρικά φαινόμενα στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Μετά τις 12.00 το μεσημέρι σημειώθηκε έντονη βροχόπτωση και χαλάζι για περισσότερη από μία ώρα.

Από τα καιρικά φαινόμενα πλημμύρισαν δρόμοι με αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων. Αρκετοί δρόμοι μποτιλιαρίστηκαν καθώς δεν ήταν δυνατή η μετακίνηση των οχημάτων, λόγω  του όγκου του νερού στους δρόμους.

Η Διεύθυνση Τροχαίας απεύθυνει έκκληση στους πολίτες να επιδεικνύουν ιδιαίτερη προσοχή και να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, λογω των έντονων φαινομένων.

Στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονικής η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε έως τώρα 350 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο τέσσερα άτομα. «Έχουν συγκροτηθεί και επιχειρούν 15 συνεργεία με 45 πυροσβέστες για την αντιμετώπιση των περιστατικών», αναφέρει η Πυροσβεστική.

Μεταξύ των περιστατικών ένας ηλικιωμένος και μια ηλικιωμένη στην περιοχή του Δήμου Νεάπολης - Συκεών οι οποίοι είχαν παρασυρθεί από τα πλημμυρισμένα νερά.

Από τη δυνατή καταιγίδα σημειώνονται διακοπές ρεύματος σε αρκετές περιοχές της πόλης, ενώ σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις διακόπηκαν και οι τηλεφωνικές επικοινωνίες. 

Ακόμη, λόγω των αστραπών που έπεσαν στο αεροδρόμιο "Μακεδονία", διεκόπη για λόγους ασφαλείας επί επτά λεπτά ο ανεφοδιασμός των αεροσκαφών με καύσιμα και σημειώθηκαν μικρές καθυστερήσεις στις πτήσεις.