Skip to main content

Προβληματισμός για έσοδα και επενδύσεις στο Μαξίμου

Ανησυχία στην κυβέρνηση για το ενδεχόμενο να έχει επέλθει πλέον «κόπωση» των φορολογουμένων - Αβεβαιότητα σε Σκουριές και Ελληνικό

Έντονος, αν και συγκαλυμμένος προβληματισμός επικρατεί στο οικονομικό επιτελείο και στο Μέγαρο Μαξίμου για την πορεία των εσόδων μετά τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων του Αυγούστου. Η κυβέρνηση αποδίδει την κάμψη στο γεγονός ότι η πρώτη δόση καταβολής του ΕΝΦΙΑ μετατέθηκε για το τέλος Σεπτεμβρίου.

Όμως, στο παρασκήνιο επικρατεί ανησυχία για το ενδεχόμενο να έχει επέλθει πλέον «κόπωση» των φορολογουμένων που θα καταγραφεί με μεγαλύτερη ένταση τους επόμενους μήνες, όταν πέραν του ΕΝΦΙΑ εκκρεμούν οι δύο τελευταίες δόσεις του φόρου εισοδήματος, αλλά και τα τέλη κυκλοφορίας.

Ανησυχητικά είναι τα νέα και στο μέτωπο των επενδύσεων, στο οποίο εστιάζει πλέον ο κ. Τσίπρας. Ως γνωστόν, εδώ και καιρό oι Σκουριές βρίσκονται σε τεντωμένο σχοινί, παρότι η Eldorado Gold ανακοίνωσε πως «παγώνει» προσωρινά την απόφαση αναστολής των δραστηριοτήτων της στην Ελλάδα.

Eπίσης, στον αέρα βρίσκεται – και μετά τη συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου – η επένδυση για το Ελληνικό, καθώς ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει το θέμα χαρακτηρισμού της έκτασης του παλαιού αεροδρομίου ως αρχαιολογικής ζώνης.

Τέλος, κρίσιμη θεωρείται και η απόφαση της εταιρείας που εκπροσωπεί στη χώρα τα συμφέροντα του σείχη του Κατάρ. Ως γνωστόν, ανακοίνωσε ότι παγώνει – κι αυτή – τις κινήσεις της, μέχρι νεωτέρας.