Skip to main content

Ψαριανός: Δεν έχουμε πόλεμο, ας κερδίσει ο καλύτερος στον τελικό

Ο βουλευτής του Ποταμιού ξεκαθαρίζει πως δεν είχε πρόθεση να προσβάλλει κανέναν με τη χθεσινή ανάρτηση που έκανε στο Facebook

Την ανάρτησή του, που προκάλεσε την οργή των οπαδών του ΠΑΟΚ (δείτε εδώ) προσπάθησε να εξηγήσει ο Γρηγόρης Ψαριανός μιλώντας στους τηλεοπτικούς σταθμούς Ant1 και ΕΡΤ.

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής του Ποταμιού ξεκαθαρίζει πως δεν είχε πρόθεση να προσβάλλει κανέναν, υπογραμμίζει πως έχει στενούς φίλους που υποστηρίζουν τον «Δικέφαλο» ενώ παράλληλα δίνει και τη δική του πρόταση για το που και πώς θα έπρεπε να διοργανωθεί ο τελικός του κυπέλλου Ελλάδος ποδοσφαίρου.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει ο κ. Ψαριανός:

«Κατ' αρχάς να πω ότι δεν προκαλώ κανέναν, δεν βρίζω κανέναν, δεν προσβάλλω κανέναν. Όταν σου λένε κάποιοι ότι ο τίτλος που πήρες είναι «πέτσινος» και «χάρτινος», τους λες κι εσύ: «θυμάσαι το πρωτάθλημα του ''85 που σου τόδωσε ο Κίμωνας επειδή γιόρταζε η Θεσσαλονίκη κι είχε εκλογές το ΠΑΣΟΚ;». Αυτά όμως είναι πλάκα, δεν προσβάλλεις κανέναν. Απαντάς «οπαδίστικα» σ' αυτούς που σου λένε για χάρτινους τίτλους. Και μια και μιλάμε για τίτλους, έχουν πιαστεί τα χέρια μας γιατί φέτος κάθε μέρα σηκώνουμε και μια κούπα. Είμαστε ήδη κουρασμένοι.

Το ζήτημα  είναι το εξής, σύντροφοι, συντρόφισσες, καρντάσια, πατριώτες, συναγωνιστές, δημοκράτες και οι υπόλοιποι:  αυτά όλα είναι ένα παιχνίδι. Μπορεί να μην είναι το ποδόσφαιρο, μπορεί νά 'ναι τάβλι, τένις,  χόκεϋ επί χόρτου, με ...ελέφαντες, αν είχαμε. Δεν είναι πόλεμος, δεν είναι «πώς να σε ξεκοιλιάσω» επειδή είμαι τουρκόγυφτος κι είσαι σκουλήκι, (μιλάω γλώσσα Θεσσαλονίκης, τώρα).

Δεν είναι λοιπόν πόλεμος, αλλά  ένα παιχνίδι. Κι επειδή μεθαύριο έχουμε έναν τελικό ΑΕΚ-ΠΑΟΚ, κάνω έκκληση και στα «χανούμια» και στα «μπαόκια» να είναι συγκρατημένοι. Άλλο να πεις ένα μπινελίκι, μια κουβέντα για διαιτησίες, για πέναλτυ κλπ. Αυτό το καταλαβαίνω. Αλλά να πεις «θα σε ξεκοιλιάσω και θα φας τα άντερά σου», να κυκλοφορείς με πιστόλια, να βγάζεις στο διαδίκτυο χάρτη της Μακεδονίας που λέει Δημοκρατία του ΠΑΟΚ, ή να βγάλω π.χ. εγώ χάρτη της Κρήτης που να λέει Δημοκρατία του Εργοτέλη, είναι γελοίο, τρισάθλιο και επικίνδυνο. Δεν ξέρω μάλιστα αν κάποιοι τα σχεδιάζουν αυτά. Πρέπει να αποφεύγουμε κάθε πόλεμο που γίνεται με αφορμή ένα παιχνίδι.

Ξέρετε, οι χειρότερες μάχες γίνονται σε κάποιες γειτονιές: Αθηναϊκός-Δόξα Βύρωνα, σκοτώνονται. Ιωνικός-Προοδευτική, στον Κορυδαλλό, σκοτώνονται. Σεβίλη-Ρεάλ Μπέτις, Ρόμα-Λάτσιο για να πάμε σε άλλες χώρες. Είναι άλλο το καλαμπούρι κι άλλο να απειλείς και να μιλάς για πράγματα ανήκουστα. Αυτό το νόημα είχε η ανάρτησή μου. Δεν θέλω να προσβάλλω κανένα «μπαόκι», ακόμα κι αυτό είναι μία «οπαδίστικη» απάντηση σ' αυτούς που γράφουν «ΑΕΧ». Οι τρεις καλύτεροί μου φίλοι, είναι ΠΑΟΚ. Τέτοια λέμε, και γελάμε! Λόγω δικεφάλου, ο ΠΑΟΚ ήταν και η δεύτερή μου ομάδα. Κάποτε ήταν, γιατί τώρα μπορεί και να θέλουν να με κρεμάσουν.

Εγώ δεν θέλω να κρεμάσω κανέναν. Ούτε βρίζω, ούτε απειλώ. Τέλος, να πω ότι ο τελικός κακώς γίνεται στο ΟΑΚΑ. Έπρεπε να γίνει π.χ στη Λάρισα, ενδιάμεσα δηλαδή και κατά προτίμηση με ξένο διαιτητή. Να φέρουμε έναν Πορτογάλο, έναν Ιταλό κι έναν Ρώσο διαιτητή και μια ώρα πριν αρχίσει το παιχνίδι να γίνει κλήρωση. Για να είμαστε σίγουροι. Για να μη λένε κάποιοι ότι ο διαιτητής είναι του Μελισανίδη, του Σαββίδη, του Μαρινάκη ή  ...του Τσίπρα! Και ας κερδίσει ο καλύτερος».