Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018
x

ΨΑΡΡΑΣ: ΜΗΝ ΚΑΤΕΒΑΖΕΤΕ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΟΥΣ ΚΑΔΟΥΣ ΟΣΟ ΔΙΑΡΚΕΙ Η ΑΠΕΡΓΙΑ

Ο Γ.Γ. του δήμου καλεί τους Θεσσαλονικείς να συνδράμουν ώστε να μην γεμίσουν οι δρόμοι σκουπίδια δεδομένων και των υψηλών θερμοκρασιών που αναμένονται

Να μην κατεβάζουν τα σκουπίδια τους στους κάδους ζητά από τους δημότες ο Γενικός Γραμματέας του δήμου Θεσσαλονίκης, Θωμάς Ψαρράς, με αφορμή τις τριήμερες κινητοποιήσεις στις οποίες προχωρούν από σήμερα, Παρασκευή 12 Μαΐου 2017, οι συμβασιούχοι των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του δήμου, ο κ. Ψαρράς καλεί τους Θεσσαλονικείς «να επιδείξουν κατανόηση και  να συνδράμουν, ώστε να μην γεμίσουν οι δρόμοι σκουπίδια, δεδομένων και των υψηλών θερμοκρασιών που αναμένονται στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, προκειμένου να μην απειληθεί η δημόσια υγεία και η ομαλή διαβίωση όλων».

«Ο Δήμος Θεσσαλονίκης καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την κατά το δυνατόν έγκαιρη αποκομιδή των απορριμμάτων, με την εφαρμογή εκτάκτου σχεδίου», αναφέρεται στην ανακοίνωση. Ωστόσο, η έλλειψη των 700 περίπου εργαζομένων που απασχολούνται με συμβάσεις, πρωτίστως στον τομέα της καθαριότητας, αναμένεται να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα, υποστηρίζει ο δήμος.

Υπενθυμίζεται ότι οι 15.000 περίπου συμβασιούχοι που απασχολούνται στους ΟΤΑ και στις δημοτικές επιχειρήσεις όλης της χώρας αντιδρούν στην απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου να κριθούν αντισυνταγματικές οι παρατάσεις των συμβάσεών τους, στις οποίες προχώρησε με διαδοχικές ρυθμίσεις η Κυβέρνηση, από το 2015.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ