Skip to main content

Ψαρράς: Μάθαμε για την καταιγίδα λίγη ώρα πριν ξεσπάσει

Ξεκάθαρες οι ευθύνες για τα προβλήματα που προκάλεσε η κακοκαιρία στην πόλη, δήλωσε ο γενικός γραμματέας του δήμου Θεσσαλονίκης.

Την ημέρα της κακοκαιρίας με την ισχυρή βροχόπτωση, λίγη ώρα πριν ξεσπάσουν τα έντονα καιρικά φαινόμενα έφτασε στον δήμο Θεσσαλονίκης, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού.

Αυτό ανέφερε ο γενικός γραμματέας του δήμου Θεσσαλονίκης, αρμόδιος για την Πολιτική Προστασία, Θωμάς Ψαρράς, απαντώντας στις  κατηγορίες ότι η δημοτική αρχή δεν ενημέρωσε τους επαγγελματίες για τα έντονα φαινόμενα που αναμένονταν

«Μέσα σε μια ώρα από τη στιγμή που ήρθε η ενημέρωση και που ξέσπασε η καταιγίδα, ποιον θα μπορούσαμε να ενημερώσουμε και τι θα μπορούσαμε να κάνουμε», διερωτήθηκε ο κ. Ψαρράς.

Όπως εξήγησε, κάθε μέρα είχαν ενημέρωση για καταιγίδες, αλλά, όπως σημείωσε, «πότε άλλοτε ήταν τέτοια καταιγίδα, όπως αυτή στις 10 του μήνα, το μεσημέρι, που να έπρεπε να ξεσηκώσουμε τον κόσμο και να μαζέψουν τα εμπορεύματά τους».

Ο κ. Ψαρράς ξεκαθάρισε ότι οι αρμοδιότητες είναι ξεκάθαρες από νόμους και εγκυκλίου και εξήγησε: «ο καθαρισμός των ρεμάτων είναι ευθύνη της Περιφέρειας, δεύτερον το δίκτυο απορροής των ομβρίων και ο καθαρισμός των φρεατίων ανήκουν στην ΕΥΑΘ και τρίτον ο δήμος Θεσσαλονίκης είναι υπεύθυνος να απομακρύνει πάνω από τις σχάρες φύλλα και σκουπίδια και διάφορα αντικείμενα, ώστε τα φρεάτια να είναι ελεύθερα».  

Αναφερόμενος στην ποσότητα βροχής που έπεσε, τόνισε ότι σύμφωνα με το Εργαστήριο Μετεωρολογίας του ήταν ένα πολύ έντονο καιρικό φαινόμενο με σπάνια χαρακτηριστικά.