Skip to main content

Ψυχάρης: Δεν ξέρω αν είναι ονείρωξή σας, αλλά το Mega δεν θα κλείσει

Δεν ξέρω αν είναι η φαντασία σας ή ονείρωξή σας αλλά το Mega δεν πρόκειται να κλείσει, είπε στον Ν. Νικολόπουλο ο γιος του Στ. Ψυχάρη

Σκληρή αντιπαράθεση με τον Νίκο Νικολόπουλο αλλά και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρο Λάππα είχε ο Παναγιώτης Ψυχάρης που κατέθεσε αντί του πατέρα του, Σταύρου Ψυχάρη, στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ.

Οι δύο βουλευτές ρώτησαν τον κ. Ψυχάρη ποιος θα πληρώσει τα δάνεια του Mega, με τον κ. Νικολόπουλο να έχει ιδιαίτερη κόντρα με τον γιο του εκδότη, ο οποίος του απάντησε: «Δεν ξέρω αν είναι η φαντασία σας ή ονείρωξή σας αλλά το Mega δεν πρόκειται να κλείσει».

«Ακόμη και αν η κυβέρνηση κάνει πράξη την απειλή της και ρίξει μαύρο στο σήμα της στη Digea το Mega δεν θα κλείσει. Υπάρχουν και άλλες δυνατότητες για να συνεχίσουμε να εκπέμπουμε, η Nova, o ΟTE TV, το Ιντερνετ. Το Μega θα συνεχίσει να υπάρχει και να παράγει πρόγραμμα», προσέθεσε.

Σε ερώτηση για το τι θα γίνει με την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ο κ. Ψυχάρης διευκρίνισε ότι «ο ΔΟΛ είναι διατεθειμένος να συμβάλλει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου», ενώ, απαντώντας στο γιατί δεν έγινε ήδη, σημείωσε ότι σε αυτό συνέβαλε το γεγονός ότι άλλαξε το οικονομικό κλίμα και ότι υπήρχε αβεβαιότητα λόγω των συνθηκών που διαμορφώθηκαν με το διαγωνισμό για τις άδειες. «Υπάρχει βούληση για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και από τους άλλους μετόχους. Ο ΔΟΛ θέλει να συνεχιστεί η ομαλή πορεία του Mega», εξήγησε.

Για το θέμα του μπλοκαρίσματος των λογαριασμών, ο Παναγιώτης Ψυχάρης είπε ότι οι τράπεζες φοβήθηκαν από τη μη ολοκλήρωση της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, «πιθανόν και από εξωτερικές πιέσεις». «Αν δεν είχαν μπλοκαριστεί οι λογαριασμοί όλες οι πληρωμές θα είχαν γίνει κανονικά, το δάνειο εξυπηρετείται πλήρως, έχουν πληρωθεί όλες οι δόσεις», προσέθεσε.

Τέλος, όσον αφορά στο ΔΟΛ, ο γιος του Σταύρου Ψυχάρη απάντησε: «Ο ΔΟΛ έχει ιστορία 90 χρόνων και θα συνεχίσει να υπάρχει. Δεν θα αφήσουμε κανέναν απλήρωτο. Στην πορεία του χρόνου θα γίνει και πάλι κερδοφόρος, αλλιώς δεν θα ήμασταν εδώ σήμερα».