Skip to main content

«Ψύχραιμη σκέψη» συνέστησε στους πολιτικούς η βασίλισσα Ελισάβετ

Η βασίλισσα Ελισάβετ, μιλώντας στη Σκωτία, απηύθυνε προειδοποίηση στους πολιτικούς της Βρετανίας να παραμείνουν «ήρεμοι και συγκεντρωμένοι»

Τη δυσκολία να παραμείνει κανείς ήρεμος σε έναν κόσμο που αλλάζει τόσο γρήγορα τόνισε η βασίλισσα Ελισάβετ, μιλώντας στο κοινοβούλιο της Σκωτίας.

Η βασίλισσα δεν έκανε συγκεκριμένη αναφορά στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος που οδηγεί τη Βρετανία εκτός Ε.Ε., αλλά και εξαγγελίες για το ενδεχόμενο διεξαγωγής νέου δημοψηφίσματος ανεξαρτησίας.

Αρκέστηκε μόνο να πει τα ακόλουθα: «Όλοι ζούμε και εργαζόμαστε σε έναν πολύπλοκο και απαιτητικό κόσμο, στον οποίο οι εξελίξεις δρομολογούνται ταχύτατα, ενώ η ικανότητα μας να παραμείνουμε ήρεμοι και συγκεντρωμένοι, γίνεται δύσκολη».

Απηύθυνε προειδοποίηση στους πολιτικούς της Βρετανίας να παραμείνουν «ήρεμοι και συγκεντρωμένοι». Το μήνυμά της ήταν σαφές: Η πραγματική ηγεσία, είπε, απαιτεί «βαθύτερη και πιο ψύχραιμη» σκέψη σε ταραγμένες εποχές.

«Όπως επιτυχημένα έχει δείξει στη διάρκεια των ετών αυτό το Κοινοβούλιο, χαρακτηριστικό της ηγεσίας σε έναν ταχέως μεταβαλλόμενο κόσμο είναι να υπάρχει ο χώρος για ήρεμη σκέψη και περισυλλογή που μπορεί να επιτρέψει μία βαθύτερη και πιο φρέσκια εξέταση του πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν καλύτερα οι προκλήσεις και πώς να προσεγγιστούν οι ευκαιρίες» σημείωσε η βασίλισσα Ελισάβετ.