Skip to main content

Ψηφίδης: Υποχρέωση όλων να προχωρήσουμε σε επανεκκίνηση

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε ο Ερασιτέχνης Άρης σε κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης με αφορμή την αλλαγή στη διοίκησή του.

Σε κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης ο Ερασιτέχνης Άρης παραχώρησε συνέντευξη Τύπου με αφορμή την αλλαγή στη διοίκησή του. Σε αυτή παραβρέθηκαν εκπρόσωποι όλων των «κιτρινόμαυρων» τμημάτων. Μεταξύ αυτών και ο Θόδωρος Καρυπίδης.

Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Άρη, Γιάννης Ψηφίδης, ήταν αυτός που πήρε αρχικά το λόγο«Σαν διοίκηση, λυπούμαστε που μπήκαμε περίπου στις 20 Οκτωβρίου, διότι ο χρόνος είναι πολύ σκληρός μαζί μας. Η προσπάθεια αυτή έπρεπε να ξεκινήσει από το καλοκαίρι. Αποτελούμε ένα μικρό σύνολο του Αρειανού και θέλω να πιστεύω ότι θα εργαστούμε σωστά, για να πραγματοποιήσουμε μία λαμπρή εκδήλωση στις 25 Μαρτίου. Σκοπός της σημερινής εκδήλωσης, είναι η επανεκκίνηση. Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται αυτό. 102 χρόνια αυτό υπάρχει και μεγαλουργεί.

Ο Άρης είναι ένας από τους πέντε μεγαλύτερους αθλητικούς συλλόγους της χωράς. Είναι υποχρέωση όλων μας, να προχωρήσουμε στην επανεκκίνηση που πρέπει. Ο ΑΣ είναι η μάνα του συλλόγου. Αποδέχθηκα την θέση του προέδρου, γιατί νιώθω τιμή όταν μου του ζητούν τα πρόσωπα που έβλεπα μπροστά του. Η δύναμη του ΑΣ, όπως θα δείτε παρακάτω, είναι τα 29 τμήματα, 18 αθλήματα, 1900 αθλητές, 56 προπονητές και 123 βοηθοί-εργαζόμενοι τμημάτων».

Για την προσπάθεια οικονομικής εξυγίανσης: «Θα έχουμε μία χρηματοοικονομική μελέτη για το 2016. Κάθε ΑΣ πρέπει να είναι συνεπής απέναντι στην κοινωνία. Ο Άρης δεν είναι συνεπής και αυτό πρέπει να αλλάξει. Σήμερα, δεν γνωρίζουμε τις οικονομικές υποχρεώσεις που έχουμε. Ξέρουμε απλά ότι είναι … βουνό. Ο Άρης όμως πρέπει να επιβιώσει, για αυτό και πρέπει να ανεβούμε αυτό το βουνό. Καλούμε τον κόσμο να σταθεί στο πλευρό μας και να γραφτεί στα μητρώα του συλλόγου. Όσοι είναι ήδη μέλη σε ΑΣ και ΚΜΑ, θα πληρώσουν μόνο την ετήσια συνδρομή τους. Πρέπει να πετύχουμε τον στόχο των 10 χιλιάδων μελών. Δεν θα αργήσει η στιγμή που το γήπεδο θα αποτελέσει το στολίδι της πόλης, με χωρητικότητα 30 χιλιάδων θέσεων».

Το λόγο πήρε στη συνέχεια ο υπεύθυνος του ποδοσφαιρικού τμήματος, Θόδωρος Καρυπίδης: «Μέσα σε δύο-τρεις μέρες στήσαμε την ομάδα. Είμαστε σίγουροι ότι θα πετύχουμε φέτος αλλά και του χρόνου. Έχουμε πολύ δρόμο για να τελειώσουμε με την εκκαθάριση και να συστήσουμε την νέα ΠΑΕ. Είμαστε έτοιμοι για το νέο μετοχικό κεφάλαιο και αισιοδοξούμε να είμαστε τα νέα αφεντικά στην ομάδα. Έχουμε ξεκινήσει ένα πλάνο για την νέα χρονιά. Εφόσον συσταθεί η ΠΑΕ και είμαστε στο τιμόνι της ομάδας, θα προχωρήσουμε με μεγάλα ονόματα. Παίκτες επιπέδου Super League».

Ο Χρήστος Γρόλλιος μίλησε για το θέμα του μνημονίου του Ερασιτέχνη με τον Θόδωρο Καρυπίδη: «Θέλω να σημειώσω, ότι μνημόνιο είναι μία καταγραφή των θέσεων των δύο πλευρών. Η έγγραφη σχέση του ΑΣ με τον Θεόδωρο Καρυπίδη, απολαμβάνει περισσότερα σε σχέση με μία ΠΑΕ. Εγγυητής της στήριξης όσων συμφωνήθηκαν, είναι η αγωνιστική πορεία της ομάδας, που εγγυάται για το καλύτερο μέλλον. Έτσι όπως εξελίσσεται η πορεία του Άρη, δεν θα υπάρχει ανάγκη να ξεφυλλίσουμε το ιδιωτικό συμφωνητικό. Θα ανατρέξουμε σε αυτό μόνο αν υπάρχει κάποια κακοπιστία, κάτι που δεν θα υπάρξει πιστεύω. Όλα καταλήγουν στην προοπτική, ο Άρης να είναι σε λιγότερο από δύο χρόνια στην Super League».