Skip to main content

Ψηφίδης: Θέλουμε να τελειώσουμε το θέμα της εκκαθάρισης

Για όλα τα θέματα που απασχολούν το σύλλογο μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Άρη, Γιάννης Ψηφίδης.

Στο ραδιοφωνικό σταθμό «Αθλητικό Metropolis» μίλησε ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Άρη, Γιάννης Ψηφίδης, για τον εορτασμό των 102 χρόνων ιστορίας των «κιτρινόμαυρων» και τις εξελίξεις στο ποδοσφαιρικό τμήμα αυτών.

Αναλυτικά οι δηλώσεις:

Για τους εορτασμούς για τα 102 χρόνια ιστορίας του Άρη: «Ήμουν από τον προηγούμενο χρόνο πρόεδρος στην ΠΑΕ Άρης και είχαμε δουλέψει το θέμα των 100 χρόνων, αλλά δεν δούλεψε. Δεν θα κάνουμε λαμπρές γιορτές, αφού υπάρχουν προβλήματα στην Ελλάδα, αλλά και για να μην κάνουμε κάθε χρόνο γιορτή. Θα το ονομάσουμε κόψιμο πίτας του Α.Σ. Άρης επί τη ευκαιρία των 102 ετών. Θα γίνει στις εγκαταστάσεις μας. Θα δώσουμε βάση στα μικρά παιδιά, θα μας βοηθήσει το τμήμα της ακαδημίας ποδοσφαίρου και ο στίβος. Θα κόψουμε την πίτα, περιμένουμε όλους τους γονείς και τους Αρειανούς. Πήρε την έγκριση του Συμβουλίου και το προχωράμε».

Για τις εξελίξεις με την αδειοδότηση: «Προχωράνε τα πράγματα και στον Α.Σ. και στο θέμα του ποδοσφαιρικού Άρη. Πάνε όλα σωστά. Περπατάμε. Έχουμε αύριο συνάντηση με όλα τα αθλητικά τμήματα, για να έχουμε πιο σωστή λειτουργία. Είμαστε δίπλα στο ποδοσφαιρικό τμήμα, παρακολουθούμε τα πάντα. Θέλουμε να τελειώσουμε το θέμα της εκκαθάρισης της παλιάς ΠΑΕ μέχρι το καλοκαίρι για να μην έχουμε προβλήματα. Κάνουμε δουλειά σοβαρή, τόσο το ποδοσφαιρικό τμήμα, ο Α.Σ. και οι νομικοί. Η σχέση μας με τον Καρυπίδη και τον Λάσκαρη είναι καλή και θέλουμε να γίνει και καλύτερη».

Για το τι πρέπει να γίνει μέχρι το καλοκαίρι: «Μέσα σε απεργία δικηγόρων λειτούργησε ένα δικαστήριο για τον Άρη. Μέσα σε δέκα μέρες θα έχουμε απόφαση του δικαστηρίου για την τιμή του Ρυσίου. Ο Άρης πρωταγωνιστεί σε αυτήν την κατηγορία, βρέθηκε επενδυτής και πρέπει να το σεβόμαστε όλοι αυτό. Σε οικονομικά θέματα δεν έχει κανένα πρόβλημα με τον Α.Σ. ο Καρυπίδης. Ζητάμε τη βοήθεια από όλες τις πλευρές. Πέσαμε πάνω στον Σκόρδα, που τα κάνει αυτά για να μην πάει φυλακή. Καθυστερεί τα πράγματα στον Άρη, αλλά δεν θέλουμε να βρεθούμε σε θέση αδυναμίας. Δεν μπορώ να πω περισσότερα πράγματα. Εργαζόμαστε πάρα πολύ σοβαρά καθημερινά. Βγαίνουμε πρωταγωνιστές και πρωταθλητές από τη Γ’ Εθνική και δεν θέλουμε να υπάρχει καμία σκιά στη Β’ Εθνική. Τα περισσότερα είναι ολοκληρωμένα. Το σοβαρότερο απ’ όλα είναι ότι πρωταγωνιστούμε στην κατηγορία μας. Θέλουμε το καλοκαίρι να μην έχουμε δύο ΑΦΜ και πάμε να το πετύχουμε, για να έχουμε την καινούρια ΠΑΕ».

Για τον στόχο της Γενικής Συνέλευσης: «Μέχρι τη στιγμή της Γενικής Συνέλευσης κανείς δεν είναι ιδιοκτήτης. Αν υπάρξουν και άλλες προτάσεις, εκτός του κ. Καρυπίδη, είναι ένα ενδεχόμενο. Όποιος ενδιαφερθεί και δώσει τα περισσότερα γίνεται αυτομάτως ο νέος ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Άρης. Στόχος μας είναι στη Γενική Συνέλευση να είναι πάνω από 1.000 Αρειανοί. Θα γίνει τέλη Μαΐου ή αρχές Ιουνίου το αργότερο. Μπορεί να μην έχουν δικαίωμα ψήφου όλα τα μέλη, αλλά είμαστε στους πέντε μεγαλύτερους συλλόγους. Δεν μπορεί να κάνουμε Γενική Συνέλευση 150 ατόμων. Ο Α.Σ. Άρης κάνει τη Γενική Συνέλευση και τα μέλη θα είναι πολλά. Ξεκινήσαμε το γραφείο υποδοχής παλαιών και νέων μελών και ήδη καλπάζουμε».

Για το αν μπορεί ο Καρυπίδης να μετοχοποιήσει τα χρήματα που έχει ήδη βάλει όταν θα δημιουργηθεί η νέα ΠΑΕ: «Γίνεται ταμειακή διευκόλυνση προς τον Α.Σ. Αυτά τα χρήματα έρχονται ως ταμειακή διευκόλυνση στον Ερασιτέχνη. Πότε θα καταφέρει να τα μετοχοποιήσει το ξέρει ένας δικηγόρος. Δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτά τα λεφτά στη σύσταση της ΠΑΕ, αργότερα όμως μπορεί να τα μετοχοποιήσει ή να τα διεκδικήσει από τον Α.Σ. ο κ. Καρυπίδης. Δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την απόκτηση μετοχών της νέας ΠΑΕ».