Skip to main content

Ψήφο ανατροπής του μνημονίου ζητά ο Τσίπρας

Ψήφο αντίστασης και ανατροπής του Μνημονίου, ζήτησε από τους πολίτες ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, που παραχώρησε σήμερα στα Χανι
Ψήφο αντίστασης και ανατροπής του Μνημονίου, ζήτησε από τους πολίτες ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που παραχώρησε σήμερα στα Χανιά.

«Είμαστε λίγες μόνο μέρες, πριν από τις κρίσιμες αυτοδιοικητικές και περιφερειακές εκλογές και η ψήφος όλων μας είναι ιδιαίτερα κρίσιμη. Είναι όχι μοναχά περιφερειακές εκλογές στη χώρα, αλλά οι πρώτες εκλογές που γίνονται σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης. Οι πρώτες εκλογές από τότε που η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός αποφάσισαν, καταπατώντας τη νωπή λαϊκή εντολή, να οδηγήσουν τη χώρα στην ομηρία της Τρόικα, στο μνημόνιο της υποτέλειας και της κοινωνικής χρεοκοπίας. Και άρα είναι η πρώτη ευκαιρία που έχουν οι πολίτες σε κάθε γωνιά αυτής της χώρας να δείξουν την αντίθεση τους με αυτή την επιλογή», ανέφερε ο κ. Τσίπρας, χαρακτηρίζοντας, παράλληλα, κρίσιμη την ψήφο των πολιτών.

Όπως υποστήριξε ο κ. Τσίπρας κάθε πολίτης θα πρέπει να καταλάβει ότι η ψήφος του έχει δύναμη. «Η ψήφος του καθενός και της καθεμιάς από μας, έχει δύναμη. Είναι ψήφος ισχυρή», είπε και πρόσθεσε ότι το δίλημμα που τίθεται σε όλους τους πολίτες είναι «ανοχή στο μνημόνιο της χρεοκοπίας και σε αυτή την πολιτική που βυθίζει την κοινωνία ή καταδίκη αυτής της πολιτικής», σημείωσε ο κ. Τσίπρας και συνέχισε:

«Ανοχή σε αυτή την πολιτική και άρα, συνενοχή στο έγκλημα, στο έγκλημα εις βάρος των πιο αδύνατων αυτής της κοινωνίας, ή μια ψήφος καταδίκης που θα δώσει τη δυνατότητα την επόμενη ημέρα, να ανοίξουν άλλες προοπτικές για τη χώρα και εξελίξεις σε προοδευτική κατεύθυνση».

Από τα Χανιά, ο κ Τσίπρας κάλεσε τους πολίτες να μην γίνουν συνένοχοι, στον μαραθώνιο λιτότητας, όπως χαρακτηριστικά είπε.

«Ο πρωθυπουργός είναι φανερό, ότι αναζητά συνενόχους. Αναζητά συνενόχους σε ένα μαραθώνιο λιτότητας, ανεργίας, φτώχειας, κοινωνικού αποκλεισμού. Μέχρι στιγμής, όμως, τους μόνους πρόθυμους που βρίσκει να ενταχθούν σε αυτό το σχέδιο και να το υποστηρίξουν, είναι τον κ. Καρατζαφερη και τον κ. Μητσοτάκη. Δεν θα βρει πρόθυμους τους πολίτες, που είναι αγανακτισμένοι, δυσαρεστημένοι, οργισμένοι και θέλουν να πουν "ως εδώ" με αυτή την πολιτική της αδικίας που δημιουργεί νέα φτώχεια, κοινωνικό αποκλεισμό και ανεργία», τόνισε.

Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε επίσης στο γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία, δεν έδωσε ειδικά για την Ελλάδα τα στοιχεία για την πορεία της οικονομίας, προβλέποντας ακόμα σκληρότερα μέτρα.

Όπως είπε, «η Εurostat ειδικά για την Ελλάδα θα δώσει τα ελλείμματα την επόμενη των εκλογών. Μας έχουν έτοιμο το κοστούμι για την επόμενη μέρα των ευλογών. Και το κοστούμι θα είναι νέα πιο άδικα μέτρα. Αντικοινωνικά μέτρα και ο ελληνικός λαός αυτή την αδικία δεν μπορεί να την ανεχθεί».

Ο κ. Τσίπρας ζήτησε ψήφο ενίσχυσης των ψηφοδελτίων της ριζοσπαστικής αριστεράς και της ανανεωτικής αριστεράς και κάλεσε τους Κρητικούς να συναντηθούν στην κάλπη με την Αριστερά, με τα ψηφοδέλτια, όπως ανέφερε, «αντίστασης, ελπίδας και προοπτικής για τον ελληνικό λαό».

Όπως είπε ιδιαίτερα για την Κρήτη, «η ψήφος έχει βαρύνουσα πολιτική σημασία, η Κρήτη μπορεί να γίνει βαρόμετρο των πολιτικών εξελίξεων, καθώς ο κόσμος με την επιλογή του, μπορεί να δώσει ώθηση στις πολιτικές εξελίξεις».

Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε τη δημοτική αγορά των Χανίων.

Επόμενος σταθμός του είναι το Ρέθυμνο, ενώ το βράδυ θα μιλήσει στο Ηράκλειο.