Skip to main content

Ψηφοδέλτιο ΝΔ Α Θεσσαλονίκης: 30+ ονόματα για 20 θέσεις

Ποιοι είναι οι σίγουροι, ποιοι έχουν πιθανότητες, το νέο αίμα, το μητρώο στελεχών, τα ερωτήματα για επιστροφές και οι πιθανές εκπλήξεις.

«Φουντώνει» η μάχη της λίστας της Α' Θεσσαλονίκης, στη Νέα Δημοκρατία. Ήδη έχει συμπληρωθεί ένας αριθμός άνω των 30 ονομάτων που θα μπορούσαν να είναι στο «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο, συμπληρώνοντας τους προφανώς εκ νέου υποψήφιους εκλεγμένους βουλευτές (Κ. Καραμανλής, Κ. Γκιουλέκας, Σ. Καλαφάτης και Ε. Ράπτη).

Η ονοματολογία μπορεί κάποιους να τους ενοχλεί, όμως μέχρι τις εκλογές, όποτε κι αν αυτές γίνουν, δεν μπορεί να σταματήσει. Από τη μια υπάρχουν προθέσεις στελεχών για να δώσουν τη μάχη στις επόμενες εκλογές, οι οποίες εκφράζονται είτε φανερά, είτε στο πλαίσιο των κομματικών επαφών. Από την άλλη υπάρχει και η ανάγκη για ένα δυνατό ψηφοδέλτιο, που θα... μυρίζει Κυριάκο Μητσοτάκη.

Δεν λείπουν τα ονόματα υποψήφιων που έχουν δημοσιοποιηθεί ως φήμες και μόνον ως τέτοιες, όμως είναι κάτι αναπόφευκτο, δεδομένου ότι δεν κατατίθενται πουθενά επισήμως υποψηφιότητες για στελέχωση της λίστας (ακόμη...). Το μόνο που «τρέχει» είναι το μητρώο στελεχών της ΝΔ, από το οποίο ακούγονται συγκεκριμένα ονόματα ως πιθανοί πολιτευτές στην Α' Θεσσαλονίκης.

Τον πρώτο λόγο στο νέο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Α' Θεσσαλονίκης αναμένεται να τον έχει η Μαρία Σπυράκη. Η ίδια προφανώς θα αποφασίσει εάν θα είναι υποψήφια στην Α' Θεσσαλονίκης ή θα επιλέξει κάτι άλλο στην πολιτική της σταδιοδρομία. Το όνομά της ενεπλάκη στις συζητήσεις για τα νέα πρόσωπα του ψηφοδελτίου, καθώς με αργούς ρυθμούς άρχισε να κάνει εμφανίσεις στην πόλη και άνοιξε και γραφείο. Αυτό που «φούντωσε» τα σενάρια περί υποψηφιότητάς της στην Α' Θεσσαλονίκης είναι μεταξύ άλλων και η πρόσκλησή της στις γυναίκες, στην τελευταία συνάντησή τους στη Διοικούσα Επιτροπή του κόμματος στη Θεσσαλονίκη, να απευθύνονται στην ίδια κάθε Παρασκευή και Σαββατοκύριακο για ό,τι χρειαστούν, αφού στο εξής θα είναι στη Θεσσαλονίκη και θα είναι στη διάθεσή τους. Καθαρά βουλευτικό πρόγραμμα...

Ο Γιώργος Ορφανός επίσης αναμένεται να είναι από τα στελέχη εκείνα που θέλουν και πιθανώς θα ενταχθούν στη λίστα χωρίς πρόβλημα, όπως και ο Στράτος Σιμόπουλος, ο Κωνσταντίνος Ζέρβας, η Άννα Ευθυμίου, ο Θανάσης Εξαδάκτυλος, η Βίκυ Νάκου, η Σύνθια Σάπικα, ο Παναγιώτης Κοκκόρης, ο Βενιαμίν Καρακωστάνογλου και ο Δημήτρης Πανοζάχος. Ωστόσο, δεν αποκλείεται σε αυτή την «ομάδα» στελεχών να υπάρξουν... ψαλιδίσματα.

Στο νέο... αίμα που ψάχνει κενές θέσεις στο ψηφοδέλτιο ή ψάχνουν άλλοι για να το «χωρέσουν» εντάσσονται η Αφροδίτη Λατινοπούλου, η Ελένη Φύκα, η Σοφία Αλατζά, ο Δημήτρης Κούβελας, ο Βασίλης Γάκης, η Κατερίνα Σταμούλη, η Τζελίνα Μακραντωνάκη, ο Σωκράτης Δημητριάδης και ο Φάνης Ουγγρίνης.

Το ψηφοδέλτιο δεν μπορεί να μην έχει εκπλήξεις, γι' αυτό εκτός από τα ονόματα δυο «παλιών» της ΝΔ, του Κώστα Κιλτίδη και του Δημήτρη Σταμάτη, παίζουν και νέα. Ανάμεσα σε αυτά το όνομα της δημοσιογράφου, Χριστίνας Ταχιάου, αλλά και της επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Πολίτες Μπροστά», Νιόβης Παυλίδου. Έκπληξη δε θα είναι ενδεχόμενη υποψηφιότητα της Κατερίνας Μάρκου στην Α' Θεσσαλονίκης, εφόσον αποφασιστεί να ανακατευτεί πολύ η τράπουλα.

Και κανείς δεν πρέπει να ξεχνάει το «παιδί» του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, το μητρώο στελεχών. Προφανώς και κάποιος, κάποιοι ή όλοι εκ των Ιωάννη Παπαγεωργίου, Διαμαντή Γκολιδάκη, Θεόδωρου Τριανταφυλλίδη και Αλέξανδρου Λαγάκου, που έρχονται από το μητρώο στελεχών θα είναι υποψήφιοι. Το δύσκολο είναι να προβλέψει κάποιος τίνος τη θέση θα πάρουν...

Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι στο σύνολό τους τα συγκεκριμένα στελέχη έχουν και προσδοκίες και φιλοδοξίες και στις περισσότερες των περιπτώσεων έχουν αποδείξει ότι έχουν και κοινωνικό έρεισμα στην Α' Θεσσαλονίκης, αλλά η λίστα χωράει μόνο 20 ονόματα.