Skip to main content

Πτώση της θερμοκρασίας και χιόνια στα ορεινά της Θεσσαλονίκης

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 ενισχυόμενοι γρήγορα σε 6 με 8 μποφόρ - Έως 7 βαθμούς η μέγιστη θερμοκρασία

Με πτώση της θερμοκρασίας, τοπικές βροχές, καταιγίδες και χιόνια ξεκινά η εβδομάδα στη χώρα.

Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα μέχρι το μεσημέρι - απόγευμα στις Κυκλάδες, το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο και μέχρι το βράδυ στα Δωδεκάνησα.

Χιόνια αναμένονται μέχρι το μεσημέρι στα ορεινά, σε ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς καθώς και σε πιο πεδινές περιοχές στη βόρεια Ελλάδα. Βαθμιαία θα υπάρξει βελτίωση του καιρού από τα δυτικά.

Βόρειοι βορειοδυτικοί άνεμοι τοπικά 8 και πιθανώς 9 μποφόρ θα πνέουν στα πελάγη.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, χιονόνερο και χιόνια στα γύρω ορεινά και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 ενισχυόμενοι γρήγορα σε 6 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 7 βαθμούς Κέλσιου.

Σε Μακεδονία και Θράκη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια και παράκτια τμήματα τις πρώτες πρωινές ώρες. Τα φαινόμενα πιθανόν να είναι κατά τόπους έντονα νωρίς το πρωί στη Θράκη. Επίσης, χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και ημιορεινά καθώς και σε πιο πεδινές περιοχές (ενδεικτικό υψόμετρο 300-400 μέτρα) μέχρι το μεσημέρι. Βαθμιαία βελτίωση θα υπάρξει από τα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, βαθμιαία 5 με 7 και στην κεντρική Μακεδονία τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 8 βαθμούς Κέλσιου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.