Skip to main content

Καταγγελία της Intralot για την έντονη διακύμανση της μετοχής

Η QCM προχώρησε σε διάψευση της φημολογίας που είχε διαρρεύσει στην αγορά ότι είχε βάλει στο μικροσκόπιό της και την Intralot.

Σε καταγγελία/αναφορά προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς προέβη η Intralot, χαρακτηρίζοντας αδικαιολόγητη την σημερινή έντονη διακύμανση της μετοχής της στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Η ελληνική εταιρεία, που νωρίτερα είδε τη μετοχή της να υποχωρεί έως και 30%, καταγράφει αυτή την ώρα πτώση περίπου 12%, μετά την διάψευση ότι βρίσκεται στο μικροσκόπιο της QCM, σε συνέχεια του θορύβου που έχει προκαλέσει η υπόθεση της Folli Follie

Επισημαίνει ότι δεν συνάδει με τα οικονομικά στοιχεία της εταιρείας και του ομίλου ή οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη ή γεγονός. «Κατά την εκτίμησή μας οφείλεται σε ανυπόστατες φήμες» αναφέρει.

Η εταιρεία θα εξετάσει επίσης τη λήψη πρόσθετων μέτρων με στόχο «την προάσπιση της φερεγγυότητας και αξιοπιστίας της έναντι τέτοιων ανυπόστατων φημών και την υπεράσπιση των συμφερόντων της και των επενδυτών της».

Για λόγους πληρότητας επισημαίνει ακόμη τα ακόλουθα:

Η εταιρεία μας συνολικά ακολουθεί μια απόλυτα διαφανή πολιτική ενημέρωσης των ελεγκτικών αρχών, των μετόχων και του επενδυτικού κοινού γενικότερα. Η οικονομική δραστηριότητα της εταιρείας και του ομίλου περιγράφονται αναλυτικά και με απόλυτη διαφάνεια στις πρόσφατα δημοσιευμένες ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις του ομίλου, στα ενημερωτικά δελτία στις παρουσιάσεις των επενδυτών καθώς και σε όλα τα στοιχεία που έχουμε γνωστοποιήσει το επενδυτικό κοινό και είναι στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας μας.

Η INTRALOT έχει πρόσφατα υποβληθεί σε επιπρόσθετους και εκτεταμένους ελέγχους των οικονομικών στοιχείων της στο πλαίσιο των αυστηρών προϋποθέσεων που απαιτούνται από το διεθνές τραπεζικό σύστημα για την έκδοση εταιρικών ομολόγων στη διεθνή αγορά.

Οι εταιρείες του Ομίλου υποβάλλονται τακτικά σε αυστηρούς ελέγχους στο πλαίσιο των διεθνών διαγωνισμών διεκδίκησης και υλοποίησης μακροχρόνιων έργων στο εξωτερικό, που διενεργούνται από κρατικούς φορείς, και αποσκοπούν μεταξύ άλλων, στην επιβεβαίωση της χρημοτο-οικονομικής φερεγγυότητας του Ομίλου και στη δυνατότητα να πραγματοποιεί έγκαιρα τις απαιτούμενες σημαντικές επενδύσεις.

Νωρίτερα, η Quintessential Capital Management (QCM) προχώρησε σε διάψευση της φημολογίας που είχε διαρρεύσει στην αγορά ότι είχε βάλει στο μικροσκόπιό της και την Intralot για α την οποία και υποτίθεται θα εξέδιδε αναφορά σύστασης για σορτάρισμα. 

για την Intralot.

«Η QCM δεν εμπλέκεται σε καμία άλλη ελληνική εταιρία πλην της Folli Follie» αναφέρεται σε ανακοίνωση του το αμερικανικό hedge fund, όπως μετέδωσε το Reuters.

Στο μεταξύ σε ανάρτησή της στο Twitter αποδίδει τα εύσημα στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για την παρέμβασή της στην υπόθεση Folli Follie, υπογραμμίζοντας ότι η αντίδρασή της είναι από τις ταχύτερες, που έχει συναντήσει από εποπτικές αρχές. Aποφεύγει, ωστόσο, να σχολιάσει το αίτημα της Επιτροπής να δώσει και η ίδια αναλυτικές εξηγήσεις.