Skip to main content

Ραγκούσης: Σύγκρουση μέχρι εσχάτων

Η χώρα βρίσκεται σήμερα στο μέσο ενός πρωτόγνωρου πολέμου οικονομικής επιβίωσης, υπογράμμισε από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής ο υπουργός Εσωτερικών.
«Η χώρα βρίσκεται σήμερα στο μέσο ενός πρωτόγνωρου πολέμου οικονομικής επιβίωσης», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής όπου συζητείται ο προϋπολογισμός του 2011.

Ο κ. Ραγκούσης τόνισε πως «δεν έχουμε πια περιθώριο για μισόλογα, οφείλουμε να πούμε την αλήθεια όσο ΄΄μαλώτρα΄΄ και αν είναι» και επεσήμανε πως το πρόβλημα της χώρας είναι το χρέος.

Μεταξύ άλλων, ο υπουργό Εσωτερικών επεσήμανε πως «φτάσαμε στο οριστικό και αμετάκλητο τέλος και του μεταπολεμικού μοντέλου ανάπτυξης, αλλά και του πελατειακού κράτους της μεταπολίτευσης», σημειώνοντας πως «το δίλημμα της ιστορικής ευθύνης είναι ένα και είναι αμείλικτο: υποταγή ή σύγκρουση».

Όπως είπε, «για τον πρωθυπουργό, για την κυβέρνηση, για την Κοινοβουλευτική Ομάδα, για εμάς, το δίλημμα απαντήθηκε: Και η απάντησή μας αυτή είναι οριστική, είναι απροϋπόθετη, είναι ξεκάθαρη. Σύγκρουση μέχρις εσχάτων».