Skip to main content

Ράλλυ ΔΕΘ: Τερμάτισαν πρώτοι την πρώτη ημέρα οι Τσολακίδης - Δήμος

Ο «πιλότος» από τη Θεσσαλονίκη, Σωκράτης Τσολακίδης τρέχει στο ράλλυ ΔΕΘ, με τη στήριξη της Voria.gr. Αναλυτικά η πρώτη μέρα του ράλλυ

Χωρίς ανταγωνισμό και με τη διαφορά του πρώτου με το δεύτερο να υπερβαίνει το λεπτό τερμάτισαν πρώτοι οι Τσολακίδης - Δήμος κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας στο Skoda Fabia R5.

Ο «πιλότος» από τη Θεσσαλονίκη, Σωκράτης Τσολακίδης τρέχει στο ράλλυ ΔΕΘ, με τη στήριξη της Voria.gr.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, τους πρώτους ακολουθούν μέχρι στιγμής με Mitsubishi Lancer Evo 8 οι Καλούδης -  Τοπούζης, οι οποίοι όμως νιώθουν την ανάσα των Αλυγιζάκη - Χατζηδάκη με Mitsubishi Lancer Evo IX.

Οι Αγγλόπουλος - Σαρητσόγλου με Mitsubishi Lancer Evo VI βρίσκονται στην 4η θέση γενικής, αφού οι Καραβασίλης - Καρλίωτης με Honda Civic Type R και Μπρόζος - Βογιαντζής με Citroen ZX Kit Car δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν τη δεύτερη ειδική διαδρομή της πρώτης ημέρας λόγω μηχανικής βλάβης.

Οι Μαυροδής - Καραβασιλικός παλεύουν με το Subaru Impreza στην 5η θέση νιώθοντας την ανάσα των Δήμο - Ντίττορα με Citroen Saxo VTS, οι οποίοι ήρθαν όπως φαίνεται στον αγώνα με αξιώσεις. Το πλήρωμα του λευκού Renault Cli R3, Βάτσος - Θεοφανίδης, ξεπέρασε τα όποια μικροπροβλήματα στην πρώτη ειδική διαδρομή προσπάθησε στην δεύτερη και εξασφάλισε την 7η θέση γενικής.

Τον δικό τους αγώνα κάνουν οι Κυπραίος - Ιντζόγλου με Peugeot 208 RC2 αφού οι προπορευόμενοι, για 0,27 δευτερόλεπτα μετά την πρώτη ειδική διαδρομή Θεοφανίδης -Μαύρος οδήγησαν το Citroen Saxo VTS ολόκληρο τον Χολομώντα χωρίς ενδοεπικοινωνία πέφτοντας στην 12η θέση.

Με μηχανικό πρόβλημα στο Mitsubishi Lancer Evo10  κινήθηκαν οι Καρπάνος - Καρπάνος, πρόβλημα το οποίο προσπαθούν να διορθώσουν χωρίς όμως να γνωρίζουν αν τελικά το καταφέρουν. Τη δεκάδα γενικής κλείνουν οι Κουμποτής - Μαυροματίδης  οι οποίοι ξεκίνησαν μουδιασμένοι το Λιβάδι - Πετροκέρασα, ξύπνησαν όμως στον Χολομώντα και θα προσπαθήσουν για το καλύτερο.

Τη δεύτερη δεκάδα συμπληρώνουν οι Τσακίρης - Χατζηπαναγιώτου με Citroen C2R2, οι Ευθυμιάδης - Παπανικολάου με Peugeot 106 S16, oι Λάκης - Τριανταφυλλίδης με Seat Ibiza GTi, οι Μπαξεβανάκης - Μπαξεβανάκης με Toyota Yaris, οι Ζάχος - Γαζγάζης και Κίτσος - Παναγόπουλος αμφότεροι με Peugeot 106 S16, οι Καραθάνου - Καραθάνου όπου οδηγός είναι η μοναδική γυναίκα και κόρη του συνοδηγού Αλεξάνδρα με Renault Clio Ragniotti , οι Κούγιας - Κούγιας με  Peugeot 206 RC και οι Δουλκερίδης - Παπάζογλου με Nissan Micra K12.

Με μεγάλη διαφορά από τους υπόλοιπους τερμάτισαν επιτυχώς  την πρώτη ημέρα και οι Μαυροδής - Κυριλλίδης με Toyota Yaris, οι Κούκας - Τούπας με Peugeot 205, οι Ξανθόπουλος - Τσιλιμπόνης με Alfa Romeo Alfasud και τέλος οι Αναστασοβίτης - Aναστασοβίτης με Opel Astra GSi. Υπόψη πως τα πληρώματα που εγκατάλειψαν μπορούν να δηλώσουν Rally 2 ως τις 20:30 σήμερα το βράδι.

Η ανασυγκρότηση και αναδιοργάνωση των πληρωμάτων είναι αναγκαία καθώς η αυριανή ημέρα θα αποδειχθεί ακόμα πιο δύσκολη αφού οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν όπως και σήμερα σε πολύ υψηλά επίπεδα.