Skip to main content

Ρανιέρι: Στην Εθνική Ελλάδας έπρεπε να αλλαχτούν όλα, δεν είχα χρόνο

Για το αποτυχημένο πέρασμά του από τον πάγκο της Εθνικής Ελλάδας και τα φετινά κατορθώματά του με τη Λέστερ μίλησε ο Κλαούντιο Ρανιέρι.

Στον ιταλικό ραδιοφωνικό σταθμό «Radio Anch'io Sport» μίλησε ο προπονητής της Λέστερ, Κλαούντιο Ρανιέρι, για το αποτυχημένο πέρασμά του από τον πάγκο της Εθνικής Ελλάδας και τα φετινά κατορθώματά του με τις «αλεπούδες» στο πρωτάθλημα της Πρέμιερ Λιγκ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις:

Για το αποτυχημένο πέρασμά του από την Εθνική Ελλάδας: "Υπήρχε σκεπτικισμός για μένα μετά την δουλειά μου στην Εθνική Ελλάδας; Δυστυχώς στον κόσμο του ποδοσφαίρου υπάρχουν πάρα πολλές ετικέτες, εγώ ήμουν ενοχλημένος από την απροσεξία, όχι από τον σκεπτικισμό. Στην Ελλάδα έπρεπε να αλλαχτούν όλα και δεν είχα χρόνο. Ήμουν στην ομάδα σε μόλις τέσσερα παιχνίδια, πώς θα μπορούσα να κάνω κάτι σε αυτές τις συνθήκες. Ήταν λάθος οι επιλογές μου, όχι η δουλειά μου. Αυτή είναι η απροσεξία εκείνου που κρίνει. Άλλωστε και ο προπονητής που με διαδέχτηκε δεν τα πήγε καλύτερα".

Για το πώς μπορεί να εξηγήσει το φετινό θαύμα της Λέστερ: "Το μυστικό της Λέστερ είναι το ήρεμο κλίμα, θυμίζει λίγο την εποχή που ήμουν στην Καταντζάρο. Εκεί ήμασταν όλοι φίλοι, δεμένοι μεταξύ μας. Στην ομάδα έχω πει ότι η φετινή Premier League είναι τρομερά παράξενη. Εμείς τα πηγαίνουμε καλά επειδή και οι άλλες ομάδες δεν εντυπωσιάζουν. Στους παίκτες μου έχω πει "φέτος ή ποτέ ξανά, τη νέα χρονιά οι άλλες ομάδες θα είναι μπροστά από μας". Θα πρέπει να μπαίνουμε αποφασισμένοι σε όλα τα ματς. Πολλοί λένε πως αν νικήσουμε την Άρσεναλ θα τα έχουμε καταφέρει αλλά το κάθε παιχνίδι είναι δύσκολο. Εγώ ο νέος Μουρίνιο; Δεν το ξέρω... Δεν κοιτάζω αυτά τα πράγματα, σκέφτομαι τη δουλειά μου".

Για το τι ήταν αυτό που άλλαξε σε σχέση με πέρυσι όπου η αγγλική ομάδα πάλευε για την αποφυγή του υποβιβασμού: "Εδώ στην Αγγλία όταν θέλουν να επιλέξουν έναν προπονητή, σκέφτονται περίπου δέκα ονόματα και μετά η λίστα περιορίζεται σε 2-3 ονόματα. Σε καλούν να συζητήσετε και εκείνος που τους πείθει περισσότερο παίρνει τη δουλειά. Στον ιδιοκτήτη εξήγησα πώς έβλεπα την ομάδα, πώς ήθελα να την κάνω να παίζει και προφανώς ήμουν εγώ που τους έπεισα περισσότερο. Το μυστικό για τις νίκες μας; Αυτή η ομάδα σώθηκε πέρυσι παίζοντας στα τελευταία παιχνίδια ως απελπισμένη. Είχαμε ένα διαφορετικό σύστημα παιχνιδιού, εγώ από τα πρώτα φιλικά κατάλαβα ότι κάτι άλλαζε. Αλλάξαμε σταδιακά με έναν τρόπο όπου μπορούσαμε να διατηρήσουμε την ηρεμία μας. Το σημαντικό είναι ότι κατεβαίνουμε στο γήπεδο ως απελπισμένοι, χωρίς να αλλάζουμε τη συμπεριφορά μας".

Για το επικείμενο ντέρμπι κορυφής στη Serie A μεταξύ της Γιουβέντους και της Νάπολι: "Η Γιουβέντους είναι μία πλήρης ομάδα, συνηθισμένη να κερδίζει, έχει παίκτες όπως ο Μπουφόν που στη δύσκολη στιγμή είπαν "πρέπει να αντιδράσουμε" και το έκαναν. Η Νάπολι είναι μία πολύ όμορφα ιδέα του Σάρι, είναι ένας προπονητής που έφτασε πολύ αργά στη Serie A και έκανε τη Νάπολι να παίζει ποδόσφαιρο που διασκεδάζει τον κόσμο, κάτι που δεν συνέβαινε για καιρό. Εύχομαι καλή επιτυχία και στους δύο. Πιστεύω ότι το κοινό της Γιουβέντους θα παίξει σημαντικό ρόλο στο παιχνίδι, το οποίο περιμένω να είναι πολύ όμορφο".

Για την απώλεια του Έντερ που κατέληξε στην Ίντερ στο φινάλε της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου: "Γιατί δεν ήρθε ο Έντερ στη Λέστερ; Προτίμησε το ιταλικό πρωτάθλημα, είχε αμφιβολίες πως μπορούσε να προσαρμοστεί σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Έτσι αποφασίσαμε να κρατήσουμε ανέπαφη την ομάδα".