Skip to main content

Ραντεβού στη Νέα Υόρκη δίνουν οι ηγέτες των χωρών του ΟΗΕ

Πρόεδροι, πρωθυπουργοί, υπουργοί Εξωτερικών και αντιπρόσωποι των 192 χωρών μελών των Ηνωμένων Εθνών θα συμμετάσχουν στη Σύνοδο Κορυφής για τους Αναπτυξιακούς Στόχους της Χιλιετίας.
Πρόεδροι, πρωθυπουργοί, υπουργοί Εξωτερικών και αντιπρόσωποι των 192 χωρών μελών των Ηνωμένων Εθνών θα συμμετάσχουν στη Σύνοδο Κορυφής για τους Αναπτυξιακούς Στόχους της Χιλιετίας στις 20 με 22 Σεπτεμβρίου και στη συνέχεια στις εργασίες της 65ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος αναμένεται να έχει πολλές συναντήσεις με ξένους ηγέτες, ενώ θα παραστεί σε δεξιώσεις που θα δοθούν με την ευκαιρία των δυο αυτών διεθνών συναντήσεων. Αρκετές επαφές θα έχει και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας.

Την Κύπρο θα εκπροσωπήσει ο πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας, ο οποίος θα συνοδεύεται από τον υπουργό Εξωτερικών, Μάρκο Κυπριανού. Πρόεδρος της 65ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ είναι ο πρώην πρόεδρος της Ελβετίας Τζόζεφ Ντάις. Ο 64χρονος Ντάις αναλαμβάνει την προεδρία για ένα χρόνο και θα διαδεχτεί τον Λίβυο Αλι Τρέκι, στα μέσα Σεπτεμβρίου.