Skip to main content

Ράντεφ: Λύση στο Σκοπιανό, αρκεί να μην θίγει εδαφικά την Βουλγαρία

Θα βρεθεί λύση που θα είναι αποδεκτή και για την πΓΔΜ και για την Ελλάδα, χωρίς να θίγει τρίτες πλευρές, είπε ο Πρόεδρος της Βουλγαρίας.

Ο Πρόεδρος της Βουλγαρίας Ρούμεν Ράντεφ δήλωσε ότι η Σόφια στηρίζει λύση στο ζήτημα της ονομασίας μεταξύ Σκοπίων και Αθήνας, η οποία όμως δεν θα περιλαμβάνει εδαφικά τμήματα της Βουλγαρίας και δεν θα θίγει τρίτες πλευρές.

"Η βουλγαρική θέση είναι σαφής: Η λύση για το θέμα του ονόματος να μην εμπεριέχει γεωγραφικό προσδιορισμό ο οποίος θα περιλαμβάνει εδαφικά τμήματα της Βουλγαρίας" ανέφερε ο Ρούμεν Ράντεφ, μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα στα Σκόπια με τον Πρόεδρο της πΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο Πρόεδρος της Βουλγαρίας πρόσθεσε ότι πιστεύει πως θα βρεθεί λύση που θα είναι αποδεκτή και για την πΓΔΜ και για την Ελλάδα, η οποία λύση ωστόσο δεν θα θίγει τρίτες πλευρές.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της πΓΔΜ ανέφερε ότι οι διαπραγματεύσεις για το ζήτημα της ονομασίας θα συνεχιστούν στον ΟΗΕ και πρόσθεσε πως στο πλαίσιό τους "η "μακεδονική" πλευρά θα προσπαθήσει να βρεθεί λύση, η οποία αφενός δεν θα θίγει τρίτες πλευρές και αφετέρου δεν θα τις εμπλέκει στη διαδικασία".