Skip to main content

Ρέγκλινγκ: Επιστροφή Ελλάδας στις αγορές πριν τελειώσει το πρόγραμμα

Κατά τον επικεφαλής του ESM, «κλειδί» για την ανάκτηση της πρόσβασης στις αγορές αποτελεί η συνέχιση της εφαρμογής των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων.

Την αισιοδοξία του ότι η Ελλάδα μπορεί να επιστρέψει στις αγορές πριν από το τέλος του προγράμματος, εξέφρασε ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, σε συνέντευξή του στο περιοδικό «The Banker».

Κατά τον ίδιο, «κλειδί» για την ανάκτηση της πρόσβασης στις αγορές αποτελεί η συνέχιση της εφαρμογής των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων.

«Η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να γίνει ένα “success story”», τόνισε.

Ο κ. Ρέγκλινγκ επανέλαβε ότι οι τράπεζες δεν αποτέλεσαν την πηγή της κρίσης και σημείωσε ότι «υπέστησαν σημαντική ζημιά από την επιδείνωση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας».

«Οι ελληνικές τράπεζες έχουν να διανύσουν αρκετό δρόμο, αλλά παρ’ όλα αυτά δεν αποτελούν μείζον ζήτημα για την Ελλάδα» εξήγησε, στο ίδιο πλαίσιο.

Παράλληλα, ο επικεφαλής του ESM, αναφέρθηκε και στο 2015, υποστηρίζοντας ότι ενώ η οικονομία παρουσίαζε τις πρώτες ενδείξεις επιτυχίας, η νέα κυβέρνηση διάλεξε ένα διαφορετικό δρόμο.

«Η στροφή αυτή αποδείχθηκε πολύ επιζήμια. Η Ελλάδα θα μπορούσε να είχε ολοκληρώσει τη διαδικασία προσαρμογής στο β’ πρόγραμμα, αλλά οι εξελίξεις του 2015 άλλαξαν τα δεδομένα», δήλωσε χαρακτηριστικά.