Skip to main content

Ρέγκλινγκ: To Εurogroup εξετάζει επιπλέον ελάφρυνση ελληνικού χρέους

Με τα φτηνά δάνεια του ESM, η Ελλάδα έχει σήμερα χαμηλότερο κόστος εξυπηρέτησης χρέους από κράτη μέλη της ΕΕ, δήλωσε ο Ρέγλινγκ.

To Εurogroup εξετάζει την επιπλέον ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, αν και όταν οι όροι του προγράμματος εκπληρωθούν, δήλωσε σήμερα ο Κλάους Ρέγκλιγκ από το βήμα του Οικονομικού Φόρουμ των Βρυξελλών.

Όπως μεταδίδει από τις Βρυξέλλες ο δημοσιογράφος, Μιχάλης Ιγνατίου, ο Ρέγκλιγκ κλήθηκε να απαντήσει στο ερώτημα αν και κατά πόσο από την κρίση ωφελήθηκαν κάποια κράτη μέλη εις βάρος κάποιων άλλων, γνωστό ερώτημα στη ρητορική των ευρωσκεπτικιστών. Απαντώντας δήλωσε ότι "με τα φτηνά δάνεια του ESM, η Ελλάδα έχει σήμερα χαμηλότερο κόστος εξυπηρέτησης χρέους από την Γαλλία, το Βέλγιο και άλλα κράτη μέλη της ΕΕ, λόγω των χαμηλών επιτοκίων και της περιόδου χάριτος”.

Τόνισε ότι η Ελλάδα δέχθηκε πρωτοφανή αλληλεγγύη, ζητώντας συγνώμη από τον παρόντα Ευκλείδη Τσακαλώτο γιατί χρησιμοποιεί την Ελλάδα συνεχώς ως παράδειγμα.

"Τα άλλα κράτη μέλη ήταν εκεί για να υπάρχει η δυνατότητα να δοθεί αυτή η αλληλεγγύη”, τόνισε ο Κλάους Ρέγκλιγκ. Επιπλέον δήλωσε πως οι μισθοί στην Ελλάδα διπλασιάστηκαν από το 2001 ως το 2009, σε τεράστια αναντιστοιχία με την πτώση στην παραγωγικότητα και κατά συνέπεια η προσαρμογή ήταν αναπόφευκτη.