Skip to main content

Ρεκόρ νέων συνδέσεων φυσικού αερίου τον Σεπτέμβριο

Υπογράφηκαν συνολικά 1.800 νέες συμβάσεις στη Θεσσαλονίκη και στη Θεσσαλία - Αντίστοιχες αυξήσεις στις αιτήσεις και κατά τον μήνα Οκτώβριο

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται η διείσδυση του φυσικού αερίου στις περιοχές της Θεσσαλονίκης και της Θεσσαλίας, σύμφωνα με τον Αν. Γενικό Διευθυντή κ. Λεωνίδα Μπακούρα, ενώ ρεκόρ νέων συνδέσεων καταγράφηκε για τον μήνα Σεπτέμβριο. Συγκεκριμένα υπογράφηκαν συνολικά 1.800 νέες συμβάσεις στην Θεσσαλονίκη και στην Θεσσαλία καταγράφοντας ρεκόρ συμβολαίων, γεγονός το οποίο αποδεικνύει ότι οι πολίτες επιλέγουν σταθερά το φυσικό αέριο ως καύσιμο μέσο, γιατί παρέχει οικονομία - ασφάλεια - ανεξαρτησία.

Επιπλέον, σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση, σε ισχύ βρίσκεται η προσφορά για Δωρεάν Τέλη Σύνδεσης σε υπάρχουσα παροχετευτική στήλη ή συστοιχία μετρητών (κατασκευασμένη έως 31/12/2015) - Κεντρική Θέρμανση - Βιοτεχνική  & Επαγγελματική Χρήση, αποδεικνύοντας ότι οι εταιρίες ανταποκρίνονται στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες.

Όπως επισημαίνει ο κ. Μπακούρας, αντίστοιχος αυξημένος αριθμός αιτήσεων για νέες συνδέσεις παρατηρείται και κατά τον μήνα Οκτώβριο ενόψει της έναρξης της νέας περιόδου θέρμανσης, ενώ οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προγραμματίσουν έγκαιρα Δωρεάν τεχνική αυτοψία από πλευράς ΕΠΑ, ώστε να συνδεθούν με το φυσικό αέριο και να απολαύσουν τα οφέλη του, μέσα σε 30 ημέρες από την υπογραφή της σύμβασης για τα κτίρια που βρίσκονται στο υφιστάμενο δίκτυο.

Σημειώνεται, δε, ότι ένας επιπλέον λόγος ο οποίος κάνει το φυσικό αέριο πρώτη επιλογή των πολιτών, εκτός από την άνεση και την ανεξαρτησία, είναι η τιμή του φυσικού αερίου η οποία κατά την επόμενη περίοδο αναμένεται να διαμορφωθεί στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων ετών, έχοντας ήδη σημειώσει μείωση φέτος κατά 18% στον οικιακό & εμπορικό τομέα και 34% στον βιομηχανικό σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2015.

Επισημαίνεται ότι με την μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης για την οικιακή χρήση από 01/01/2017, το φυσικό αέριο μετατρέπεται σε ακόμη πιο οικονομικό και ανταγωνιστικό καύσιμο επιφέροντας σημαντική εξοικονόμηση στον οικιακό καταναλωτή, λαμβάνοντας πάντα υπόψη τη διακύμανση των διεθνών τιμών των πετρελαιοειδών.

Παράλληλα, όπως αναφέρει ο κ. Μπακούρας για το έτος 2016 πραγματοποιούνται επενδύσεις για την Θεσσαλονίκη & την Θεσσαλία συνολικού ύψους 13,9 εκατ. € με την κατασκευή δικτύου φυσικού αερίου χαμηλής και μέσης πίεσης, ενώ συνεχίζεται η βελτίωση του επιπέδου των παρεχόμενων υπηρεσιών από πλευράς ΕΠΑ, με χρήση νέων τεχνολογιών και παροχή νέων δυνατοτήτων που βοηθούν στην καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών. Συγκεκριμένα, στο προσεχές διάστημα αναμένεται να δοθεί η δυνατότητα εξόφλησης τιμολογίων κατανάλωσης μέσω χρεωστικών και πιστωτικών καρτών, όπως επίσης και στα αυτόματα μηχανήματα πληρωμής εντός των τραπεζών και στις ιστοσελίδες των εταιρειών.

Επιπλέον, επειδή η ασφαλής χρήση των εγκαταστάσεων αποτελεί κύριο μέλημα των εταιρειών, συνίσταται στο καταναλωτικό κοινό ενόψει της νέας περιόδου θέρμανσης να προβεί στην τακτική συντήρηση των εγκαταστάσεων φυσικού αερίου από αδειοδοτημένους τεχνικούς σύμφωνα με όσα ορίζονται στην κείμενη νομοθεσία και στον Τεχνικό Κανονισμό για τις Εσωτερικές Εγκαταστάσεις Φυσικού Αερίου με πίεση λειτουργίας έως και 0,5 bar (ΦΕΚ 976/ ΤΕΥΧΟΣ Β/ 28.03.12).

Η εταιρεία βρίσκεται σε επιφυλακή επί 24ώρου βάσεως για την εξυπηρέτηση με άμεση επέμβαση τεχνικών, ενώ λειτουργεί επί 24ώρου βάσεως τηλεφωνική εξυπηρέτηση Άμεσης Επέμβασης στον τηλεφωνικό αριθμό 10 302 ώστε να μεταβαίνει άμεσα στο σχετικό σημείο του συστήματος Διανομής. Πλέον του τηλεφωνικού κέντρου άμεσης Επέμβασης λειτουργεί και τηλεφωνική εξυπηρέτηση πελατών στο τηλέφωνο 11 150 καθημερινά 08:00-16:00 για νέες συνδέσεις ή για την παροχή οποιασδήποτε πληροφορίας.

Σε ό,τι αφορά το επόμενο χρονικό διάστημα, επισημαίνεται ότι οι ΕΠΑ Θεσσαλονίκης & Θεσσαλίας σεβόμενες πάντα το νέο νομικό και ρυθμιστικό πλαίσιο, θα προχωρήσουν από 01/01/2017 στον νομικό & λειτουργικό διαχωρισμό, για τη δραστηριότητα Διανομής και για τη δραστηριότητα της Προμήθειας.

Καταλήγοντας, ο Αν. Γενικός Διευθυντής κ. Μπακούρας ανέφερε ότι από το 2000 οι εταιρίες υπήρξαν απόλυτα εναρμονισμένες με την τήρηση της νομοθεσίας και προσηλωμένες στους στόχους τους, στις ανάγκες της αγοράς, στην ασφάλεια και στο όφελος των καταναλωτών με σταθερή τιμολογιακή πολιτική. Οι εταιρείες θα είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν το νέο περιβάλλον της αγοράς και ως leaders στο φυσικό αέριο, ο κύριος στόχος τους είναι η συνέχιση της ανοδικής τους πορείας που θα τους διατηρήσει στην κορυφή.