Skip to main content

Ρεπόρτερ της RAI περνάει παράνομα και «πανεύκολα» στα Σκόπια (vid)

Απεσταλμένος δημοσιογράφος της ιταλικής τηλεόρασης RΑΙ επιχείρησε να περάσει παράνομα τα σύνορα με την ΠΓΔΜ και τα κατάφερε χωρίς ιδιαίτερη αντίσταση

Την παράνομη διέλευσή του στην πΓΔΜ μέσω των αφύλακτων σημείων στα σύνορα των Σκοπίων με την Ελλάδα, κατάφερε, χωρίς καμία δυσκολία, ένας ανταποκριτής της ιταλικής τηλεόρασης RAI στη χώρα μας.

Ο δημοσιογράφος Ιλάριο Πιαναρέλι προσπάθησε να ανακαλύψει κάποιο μυστικό μονοπάτι - πέρασμα για να παραβιάσει τα σύνορα και το κατάφερε. Άλλωστε, διακινητές συνεχίζουν να θησαυρίζουν, καθώς εκμεταλλεύονται την απόγνωση των προσφύγων και των μεταναστών και με το αζημίωτο τους οδηγούν στα Σκόπια μέσα από μυστικά περάσματα.

Μαζί με το τηλεοπτικό συνεργείο, αποφάσισαν να ακολουθήσουν μέσα στη νύχτα ένα από τα μονοπάτια, συνάντησαν στον δρόμο τους πρόσφυγες, οι οποίοι στην αρχή φοβήθηκαν, αλλά εν συνεχεία γνωρίστηκαν, έδωσαν τα χέρια, και συνέχισαν την πορεία τους. Παρ' όλα αυτά, όπως αναφέρει ο δημοσιογράφος, οι μετανάστες αυτοί είχαν πάρει τον δρόμο για την Ελλάδα και όχι αυτόν προς τα Σκόπια.

Ο ρεπόρτερ συνέχισε το οδοιπορικό του, ωστόσο μετά από κάποιο σημείο η πορεία του ανεκόπη, καθώς το έδαφος είχε μετατραπεί σε βάλτο εξαιτίας των βροχοπτώσεων. Αποφάσισαν να προχωρήσουν απέναντι από άλλο μονοπάτι. Το εντόπισαν, ξεκίνησαν τη νέα πορεία τους και τελικά έφτασαν στα σύνορα, στο σημείο που τελειώνει ο φράχτης.

Εκεί, μετά τον φράχτη υπάρχει μόνο συρματόπλεγμα, το οποίο μπορεί κάποιος να το περάσει πολύ εύκολα. Έτσι, ο δημοσιογράφος της RΑΙ μέσα στη νύχτα κατάφερε να περάσει παράνομα από την Ελλάδα στα Σκόπια.