Skip to main content

Ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών και ήττα για ΠΑΟΚ από τον ΠΑΣ! (video)

Μια λαμπάδα στο μπόι του Πασχαλάκη θ' ανάψουν οι άνθρωποι της ηπειρωτικής ομάδας καθώς με εννιά σωτήριες επεμβάσεις σταμάτησε το σερί του Δικεφάλου

Την ήττα με 0-1 γνώρισε ο ΠΑΟΚ από τον ΠΑΣ Γιάννινα στο γήπεδο της Τούμπας για την αναβληθείσα 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League. Ο Δικέφαλος είχε σωρεία χαμένων ευκαιριών αλλά δεν κατάφερε να νικήσει τον τερματοφύλακα Αλέξανδρο Πασχαλάκη που πραγματοποίησε σπουδαία εμφάνιση σταματώντας τους παίκτες των γηπεδούχων σε τουλάχιστον εννέα περιπτώσεις.

Μετά από αυτό το αποτέλεσμα που έβαλε στοπ στο σερί των τριών νικών στο πρωτάθλημα (πέντε σε όλες τις διοργανώσεις) οι ασπρόμαυροι βρίσκονται στην 8η θέση με 20 βαθμούς ενώ αντίστοιχα ο Άγιαξ της Ηπείρου που επέστρεψε στις νίκες μετά από τέσσερα ανεπιτυχή αποτελέσματα βρίσκεται στην 5η θέση με 22 βαθμούς (ισοβαθμεί με Παναθηναϊκό-Πανιώνιο που έχουν αγώνα λιγότερο).

O ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση και μόλις στο 2΄ο Κουλούρης βρέθηκε σε θέση βολής από τη μικρή περιοχή αλλά ο Πασχαλάκης τον σταμάτησε.

Στο 9΄ο Τσίμιροτ σούταρε αλλά ο τερματοφύλακας των φιλοξενουμένων μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα ανέβασε την απόδοσή του και στο 16΄ο Ακόστα έφυγε στην πλάτη της άμυνας του Δικεφάλου, μπήκε από πλάγια στην περιοχή και σούταρε αλλά ο Γλύκος απομάκρυνε σωτήρια.

Ένα λεπτό αργότερα όμως ήρθε η στιγμή για να προηγηθούν οι φιλοξενούμενοι κόντρα στη ροή του αγώνα όταν ο Κουλούρης δεν κατάφερε να διώξει σωστά την μπάλα και ο Τζημόπουλος με κοντινό σουτ νίκησε τον Γλύκο για το 0-1.

Στο 19΄ο ΠΑΟΚ έχασε τρομερή ευκαιρία για να ισοφαρίσει όταν ο Πέλκας κέρδισε τις κόντρες, η μπάλα στρώθηκε στον Κάμπος αλλά αυτός δεν κατάφερε από πλεονεκτική θέση να ισοφαρίσει.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο του αγώνα με στόχο την ισοφάριση και στο 26΄ο Πέλκας εκτέλεσε φάουλ αλλά και πάλι ο Πασχαλάκης απέκρουσε σώζοντας την εστία του.

Με το πρώτο μισάωρο της αναμέτρησης να έχει περάσει, και πάλι ο Πέλκας βρέθηκε στην περιοχή των Ηπειρωτών αλλά ο Πασχαλάκης για τέταρτη φορά επενέβη σωτήρια.

Η κορυφαία χαμένη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ πραγματοποιήθηκε στο 41΄όταν ο Πέλκας έκανε παράλληλο γύρισμα και με τον Πασχαλάκη εξουδετερωμένο, ο Κάμπος δεν κατάφερε από απόσταση αναπνοής να σκοράρει.

 

Στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες του Βλάνταν Ίβιτς μπήκαν δυνατά με στόχο να επανέλθουν στη διεκδίκηση της νίκης και στο 48΄απείλησαν για πρώτη φορά με τον Κάνιας αλλά ο Πασχαλάκης έπεσε και έδιωξε το σουτ του Ισπανού μέσου.

Ένα λεπτό αργότερα και μετά από σέντρα του Κουλούρη, ο Πέλκας έφυγε στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΣ αλλά από τη μικρή περιοχή κατάφερε να πλασάρει άουτ.

Στο 50΄ και πάλι με πρωταγωνιστή του Πέλκα που απείλησε για 6η φορά!, ο Δικέφαλος δεν κατάφερε να σκοράρει καθώς ο Πασχαλάκης τον σταμάτησε φτάνοντας τις οκτώ επεμβάσεις.

Στο επόμενο τέταρτο της αναμέτρησης, ο ρυθμός έπεσε και με το κρύο να γίνεται ακόμη πιο τσουχτερό δυσκολεύοντας έτσι τις προσπάθειες των παικτών.

Η καλύτερη στιγμή σ’ αυτό το διάστημα ανήκε ξανά στους γηπεδούχους όμως και πάλι ο Πέλκας στο 74΄με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά αυτή τη φορά δεν κατάφερε να σκοράρει στέλνοντας την μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 82΄ήρθε η στιγμή ώστε ο ΠΑΣ Γιάννινα να φανεί απειλητικός για πρώτη φορά στο δεύτερο ημίχρονο αλλά στην αντεπίθεση που επιχείρησαν, ο Μαμπουλού έκανε κακή πάσα προς τον Κούτρη και χάθηκε η ευκαιρία.

Στο 86΄ο Μπίσεσβαρ εκτέλεσε κόρνερ, ο Πασχαλάκης δεν βγήκε από την εστία του και η μπάλα αφού έσκασε στη μικρή περιοχή, πέρασε πάνω από τον Μυστακίδη που δεν μπόρεσε να σκοράρει.

Ένα λεπτό αργότερα, το κερασάκι στην τούρτα των χαμένων ευκαιριών μπήκε από τον Αθανασιάδη όταν ο επιθετικός του ΠΑΟΚ έκανε το σουτ από το ύψος του πέναλτι αλλά η μπάλα αφού βρήκε πρώτα το σώμα του Μιχαήλ κατέληξε στο αριστερό δοκάρι.

Με 4΄καθυστερήσεων, οι γηπεδούχοι έκαναν την ύστατη προσπάθεια για να ισοφαρίσουν και στο 3΄του έξτρα χρόνου έχασαν την τελευταία τους ευκαιρία όταν μετά από σέντρα του Περέιρα, ο Μάτος από θέση βολής πήρε την κεφαλιά αλλά έστειλε την μπάλα άουτ.

Έτσι το τελικό 0-1 παρέμεινε μέχρι το τελικό σφύριγμα του διαιτητή Παπαπέτρου με τον Δικέφαλο να χάνει πάνω από δεκαπέντε ευκαιρίες και τον ΠΑΣ Γιάννινα με μόλις δύο να καταφέρνει να φεύγει νικητής από την Θεσσαλονίκη.

 

Δείτε τα στιγμιότυπα της αναμέτρησης εδώ

 

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Ίβιτς): Γλύκος, Μάτος, Λέοβατς, Κρέσπο, Βαρέλα, Τσίμιροτ (Μυστακίδης 67΄), Μπίσεσβαρ, Κάνιας, Πέλκας (Περέιρα 86΄), Κουλούρης (Αθανασιάδης 61΄), Κάμπος.

ΠΑΣ Γιάννινα (Πετράκης): Πασχαλάκης, Καρανίκας, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Σκόνδρας, Ναδάλες, Λίλα (Γαρουφαλιάς 28΄, Μαμπουλού 76΄), Κοζορώνης, Κούτρης, Ακόστα, Γιάκος (Μπουκουβάλας 89΄).