Skip to main content

Reuters: Δεν αποκλείεται να προκηρύξει εκλογές ο Τσίπρας

Σύμφωνα με πηγές του πρακτορείου, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μέχρι αύριο, δεν αποκλείεται να απειλήσει ή και να προκηρύξει εκλογές.

Φημολογία για επικείμενη συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, σήμερα ή αύριο, επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Reuters. Σύμφωνα με πηγές του πρακτορείου, ο πρωθυπουργός δεν αποκλείεται να απειλήσει ή και να προκηρύξει εκλογές καταγγέλλοντας -σύμφωνα πάντα με το τηλεγράφημα- το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις και την αδιαλλαξία των δανειστών που ζητούν νέα μέτρα λιτότητας.

Ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα δημιουργούσε συγκεκριμένα προβλήματα, συνεχίζει το ρεπορτάζ του πρακτορείου, καθώς και θα καθυστερούσε την συμφωνία για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης και θα έθετε εμπόδια στην ικανότητα της Ελλάδας να αποπληρώσει δόσεις δανείων τον Ιούλιο.

Ο συντάκτης του τηλεγραφήματος επισημαίνει ότι αυτή τη στιγμή δεν καταγράφεται κάποια ιδιαίτερη αντίδραση στις αγορές από το ενδεχόμενο εκλογών στην Ελλάδα, οπότε σημειώνει ότι η φημολογία μπορεί να μην οδηγήσει και πουθενά, αν και κανείς θα πρέπει να τα λαμβάνει όλα υπόψη του.

Έκπληκτοι στο Μαξίμου

Σχολιάζοντας το δημοσίευμα, κυβερνητικοί παράγοντες εξέφρασαν την έκπληξή τους. Όπως είπαν, στην «καλύτερη περίπτωση» ένα τέτοιο δημοσίευμα εντάσσεται στο πλαίσιο πίεσης προς την κυβέρνηση για να κλείσει η αξιολόγηση με τους γνωστούς όρους.