Skip to main content

Ριαμπκόφ: Η Μόσχα θα απαντήσει σε κάθε νέα κύρωση των ΗΠΑ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ άφησε να εννοηθεί την Παρασκευή ότι θα υπογράψει το κείμενο ενίσχυσης των κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας

Η ρωσική κυβέρνηση θα απαντήσει «με ισοδύναμο τρόπο» σε κάθε νέα κύρωση των ΗΠΑ, προειδοποίησε σήμερα ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Ριαμπκόφ, τρεις ημέρες μετά την ψήφιση από το αμερικανικό Κογκρέσο νέων κυρώσεων σε βάρος της Μόσχας.

«Εάν η αμερικανική πλευρά αποφασίσει να προχωρήσει προς την... επιδείνωση, εμείς θα απαντήσουμε με ισοδύναμο τρόπο» δήλωσε ο Ρώσος αξιωματούχος σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ άφησε να εννοηθεί την Παρασκευή ότι θα υπογράψει το κείμενο ενίσχυσης των κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας, το οποίο ενέκρινε η Βουλή των Αντιπροσώπων την Τρίτη και η Γερουσία την Πέμπτη, σε κάθε περίπτωση σχεδόν ομόφωνα.

Για τον Σεργκέι Ριαμπκόφ, αυτό το νομοσχέδιο, που είναι «απόλυτα περίεργο και απαράδεκτο» είναι «η τελευταία σταγόνα» στο ποτήρι.

Η ρωσική κυβέρνηση απάντησε ανακοινώνοντας την Παρασκευή τη μείωση του διπλωματικού προσωπικού των ΗΠΑ στο έδαφός της, προκειμένου ο αριθμός να ευθυγραμμιστεί με εκείνον του διπλωματικού προσωπικού της Ρωσίας στις ΗΠΑ.

Εάν οι ΗΠΑ αποφασίσουν να το πάνε παραπέρα, «εμείς θα απαντήσουμε» διαβεβαίωσε ο υφυπουργός.

«Όμως το μήνυμά μου είναι: μην το κάνετε. Θα γίνει σε βάρος των αμερικανικών συμφερόντων».