Skip to main content

Ρήγας: Ο Μητσοτάκης δεν είναι ουσιαστικά ο αρχηγός της ΝΔ

Η λύση του προβλήματος μέσω της συμφωνίας βοηθάει και στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας μας και των Βαλκανίων, τόνισε ο κ. Ρήγας.

Επίθεση στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο κόμμα της ΝΔ, αλλά και στο πρώην πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, εξαπέλυσε ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Ρήγας, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που έδωσε στη Λάρισα, με αφορμή τη συμφωνία για το όνομα της πΓΔΜ, αλλά και για τις θέσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο πεδίο την οικονομίας.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Ρήγας ανέφερε ότι «η ΝΔ ακολουθεί μία τακτική, η οποία σέρνεται πίσω από τον κ. Σαμαρά», ότι ο κ. Μητσοτάκης «δεν είναι ουσιαστικά ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας», ενώ υποστήριξε πως «είναι ντροπή για την χώρα» η στάση του πρώην πρωθυπουργού.

Σχετικά με την στάση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Ρήγας σημείωσε πως «επενδύει στο να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ και ακολουθεί αυτήν την τακτική γιατί καθοδηγείται από τα συμφέροντα της διαπλοκής και συγκεκριμένων εφοπλιστικών κύκλων όπου καθημερινά, μέσα από συγκεκριμένα ΜΜΕ, προσπαθούν να τελειώσουνε προηγούμενα συμβόλαια που δεν εκτέλεσαν».

Επίσης, υπερασπίστηκε την συμφωνία που υπάρχει με την πΓΔΜ, λέγοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ «κράτησε από την αρχή την εθνική γραμμή» και τόνισε ότι η κυβέρνηση επιδίωξε από την αρχή να υπάρχει σταθερότητα στην περιοχή μέσω της λύσης του προβλήματος.

Όπως επισήμανε ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, η λύση του προβλήματος μέσω της συμφωνίας βοηθάει και στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας μας και των Βαλκανίων, καθώς «η Ελλάδα είναι ο πόλος σταθερότητας στην περιοχή».

Σχετικά με την απόφαση της ΝΔ να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας υπογράμμισε «καλώς να ορίσει» για να προσθέσει πως «η κυβέρνηση, με συνοχή, θα συνεχίσει μέχρι τη λήξη της θητείας της».

Μιλώντας για τη στάση των ΑΝΕΛ, ο κ. Ρήγας παρατήρησε πως η συμφωνία με τους Ανεξάρτητους Έλληνες ήταν μία έντιμη συμφωνία, με στόχο να βγει η χώρα από την κρίση και την επιτροπεία, αλλά και να πληγεί η διαπλοκή. Από εκεί και πέρα, σχετικά με τη συμμαχία του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ, είπε ότι «είναι ένα πείραμα, το οποίο δείχνει ότι μπορείς, προς όφελος μίας κοινωνίας, να διαμορφώσεις μία συμμαχική κυβέρνηση χωρίς να δημιουργούνται προβλήματα ή να χρησιμοποιούνται προβλήματα για να αποφύγεις να λύσεις τον μεγάλο στόχο».

Για τη στάση του Κινήματος Αλλαγής στο ζήτημα της συμφωνίας με την πΓΔΜ, ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι περιμένει την επίσημη απόφαση και στάση του ΚΙΝΑΛ, σημειώνοντας: «Τη διαχρονική στάση που είχε όλα τα προηγούμενα χρόνια θα πρέπει να την κρατήσει και να μη γίνει ουρά του κ. Μητσοτάκη και του κ. Σαμαρά».

Ο κ. Ρήγας μίλησε και για τη θέση τού ΚΚΕ για τη συμφωνία με την πΓΔΜ: «Πρέπει να σκεφτούν τη διαχρονική αξία που εξέφραζε το ΚΚΕ όλα τα προηγούμενα χρόνια σχετικά με τη θέση για την αυτοδιάθεση των λαών, αλλά και το δικαίωμα του κάθε λαού στον αυτοπροσδιορισμό».

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην υπόθεση της ψηφοφορίας για το κλείσιμο της τέταρτης αξιολόγησης λέγοντας πως σηματοδοτεί «την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια και την επιτροπεία, καθώς δεν υπάρχει κανένα προαπαιτούμενο, καμία δανειακή σύμβαση που διαμορφώνει το τοπίο της επιτροπείας».

Για τον αναπτυξιακό πρόγραμμα της κυβέρνησης που αφορά τη μεταμνημονιακή περίοδο τόνισε ότι «περιλαμβάνει ως βασικό πυλώνα το κομμάτι της εργασίας, του μισθού και των εργασιακών σχέσεων» και βρίσκεται στον αντίποδα της λογικής της ΝΔ. «Είμαστε άλλος κόσμος» πρόσθεσε.

Τέλος, όσον αφορά τις αλλαγές που γίνονται στην Ευρώπη, επισήμανε πως αν τα πράγματα «θα πάνε σε προοδευτική κατεύθυνση και στην επαναφορά του κοινωνικού κράτους θα εξαρτηθεί από την προσπάθεια των κοινωνιών το επόμενο διάστημα».