Skip to main content

Ρήγας:Μέχρι το καλοκαίρι θα συγκεκριμενοποιηθούν τα μέτρα για το χρέος

Τα αντίμετρα που επιτύχαμε είναι πολύ συγκεκριμένα, ενώ μέχρι το καλοκαίρι θα έχουμε συγκεκριμενοποίηση των μέτρων για το χρέος, είπε ο κ. Ρήγας.

«Στη διαπραγμάτευση επιμένουμε σε κάποια σημεία που θεωρούμε σημαντικά. Είχαμε πχ. κέρδος στα εργασιακά. Είναι πολύ σημαντικό το lock out και οι ομαδικές απολύσεις, τα οποία αποτρέψαμε», δήλωσε μιλώντας στον FOCUS 103,6 ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Ρήγας.

«Τα αντίμετρα που επιτύχαμε είναι πολύ συγκεκριμένα, ενώ μέχρι το καλοκαίρι θα έχουμε συγκεκριμενοποίηση των μέτρων για το χρέος. Κάποιοι, όπως είπε ο κ. Τσακαλώτος θα χρειαστεί να συμβάλλουν περισσότερο, από κάποιους άλλους», είπε ο κ. Ρήγας, συμπληρώνοντας:

«Μέσα στα δύο επόμενα χρόνια μπορεί να σταθεροποιηθεί η οικονομία και να έχουμε ανάπτυξη. Όταν θα βγούμε στις αγορές, τελειώνει η ιστορία των μνημονίων. Δεν υπάρχει άλλο μνημόνιο, τελειώνει το σύνολο του προγράμματος. Με τις δικές μας δυνάμεις θα μπούμε πάλι σε κανονικότητα, όπως όλες οι άλλες χώρες.»

Ο κ. Ρήγας επιτέθηκε στην αντιπολίτευση λέγοντας ότι «η αντιπολίτευση μας έλεγε ψηφίστε ό,τι να 'ναι, προσπαθώντας να μας βάλουν στην ίδια λογική που ήταν εκείνοι.»

Ερωτηθείς για το κείμενο Φίλη στη χθεσινή συνεδρίαση της Κ.Ε. δήλωσε:

«Το κείμενο Φίλη στην Κ.Ε. είναι κείμενο-συμβολής. Είναι μικρή διαφοροποίηση, αλλά πρέπει να υπάρχουν διαφοροποιήσεις. Άπαντες δεσμεύονται από την απόφαση της Κ.Ε. του κόμματος. Είναι όλοι συνεπείς.»