Skip to main content

Ρυθμίζοντας την πυξίδα στο φετινό TEDx Thessaloniki

Η φετινή διοργάνωση, με πλήθος ομιλητών από όλο τον κόσμο, θα πραγματοποιηθεί στις 22 Απριλίου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

«Ρυθμίζοντας την πυξίδα» θα είναι ο φετινός τίτλος του TEDx Thessaloniki 2017 που θα πραγματοποιηθεί στις 22 Απριλίου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Η ομάδα του TEDx Thessaloniki 2017 επέλεξε αυτόν τον τίτλο καθώς όπως λέει «ζούμε σε μια εποχή κατά την οποία οι σταθερές μας φαίνεται να ανατρέπονται και αναρωτιόμαστε αν υπάρχει σωστή κατεύθυνση, πώς θα τη βρούμε και αν τελικά θα μας ικανοποιεί».

Φέτος, από τη σκηνή της Αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης, Μ2 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, θα περάσουν ομιλητές από όλον τον κόσμο που θα μιλήσουν για θέματα που καλύπτουν το φάσμα της εκπαίδευσης, της τεχνολογίας αλλά και θεμάτων με τα οποία ερχόμαστε αντιμέτωποι καθημερινά με νέες μεταβλητές, μεταβάλλοντας το βέλος της πυξίδας.

Κάποια από αυτά είναι η δημοσιογραφία δεδομένων και η σύγχρονη ψηφιακή κουλτούρα των χρηστών, τα δικαιώματα των ατόμων τρίτης ηλικίας στην κοινωνία των πολιτών. Ακόμη υπόσχεται ότι όσοι παρευρεθούν θα κάνουν ένα ταξίδι στον κόσμο της πληροφορίας και της μετάφρασης της σε αριθμούς, όπως και στον κόσμο της κρυπτογραφίας.