Skip to main content

Ρώμη: Διαδηλώσεις και πορείες στο περιθώριο της Συνόδου

Διαφορετικών πολιτικών αποχρώσεων διαδηλώσεις έλαβαν χώρα στην ιταλική πρωτεύουσα με αφορμή την 60η επέτειο από την υπογραφή της Συνθήκης της Ρώμης

Έξι διαφορετικές διαδηλώσεις και πορείες πραγματοποιήθηκαν στην ιταλική πρωτεύουσα, στο περιθώριο της 60ης επετείου από την υπογραφή της Συνθήκης της Ρώμης.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι κατέκλυσαν τους δρόμους με κατεύθυνση το Κολοσσαίο φωνάζοντας υπέρ μιας ένωσης κρατών ελεύθερης από τείχη, από τη λιτότητα και τον ρατσισμό. Οι διαδηλωτές ανταποκρίθηκαν μαζικά στο κάλεσμα συνδικαλιστικών ενώσεων και οργανώσεων όπως η Greenpeace.

Στο ίδιο σημείο, στο Κολοσσαίο συγκεντρώθηκαν αργότερα οι υποστηρικτές μιας ομοσπονδιακής Ευρώπης. Πολλοί κρατούσαν τη σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ μεταξύ τους βρίσκονταν και Βρετανοί που τάσσονται κατά του Brexit.

Την ίδια στιγμή Ιταλοί πολίτες, υπέρμαχοι της εθνικής κυριαρχίας, συγκεντρώθηκαν σε ένα άλλο σημείο της πόλης κι ενώ μια διαδήλωση με το σύνθημα «Euro-stop» έχει προγραμματιστεί για αργότερα στο νότιο τμήμα του ιστορικού κέντρου.

(Πηγή φωτογραφίας: EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA)