Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018
x

ΡΩΣΙΑ: ΑΒΑΣΙΜΕΣ ΚΑΙ ΑΝΕΥΘΥΝΕΣ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΜΕΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΣ

Οι κατηγορίες της Βρετανίδας πρωθυπουργού δείχνουν την ανάγκη του Λονδίνου να στρέψει την προσοχή σε έναν «εξωτερικό εχθρό», είπε το Ρωσικό ΥΠΕΞ.

Οι κατηγορίες της βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι ενάντια στις «εχθρικές» ενέργειες της Μόσχας είναι «ανεύθυνες» και «αβάσιμες» και δείχνουν την ανάγκη του Λονδίνου να στρέψει την προσοχή της κοινής γνώμης σε έναν «εξωτερικό εχθρό» εν μέσω της διαδικασίας του Brexit δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, σε ανακοίνωσή της, υπενθυμίζοντας τις βρετανικές επεμβάσεις σε Λιβύη και Ιράκ.

Σε μια ομιλία της χθες βράδυ στην βρετανική πρωτεύουσα, η Μέι επέκρινε με σφοδρότητα την Ρωσία για τον ρόλο της στην ουκρανική κρίση, κατηγορώντας την Μόσχα για στρατιωτική επιθετικότητα και επεμβάσεις σε εκλογές, υποστηρίζοντας ότι τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης διαδίδουν «ψευδείς ειδήσεις». Διεμήνυσε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα διατηρήσει τη δέσμευσή του να προστατέψει την Ευρώπη από την ρωσική απειλή.

«Αυτές οι απειλές δεν είναι καινούργιες, αλλά αυτό που τους ενώνει είναι ο ανεύθυνος και αβάσιμος χαρακτήρας των κατηγοριών εναντίον της Ρωσίας», σημείωσε η κ. Ζαχάροβα, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ.

«Η βρετανική κοινωνία διέρχεται σήμερα μια περίοδο που δεν είναι η καλύτερη από την άποψη της διαδικασίας εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση και των εσωτερικών διαιρέσεων, είναι σαφές ότι ένας εξωτερικός εχθρός είναι απαραίτητος για να αποσπαστεί η προσοχή και επιλέγει τη Ρωσία» πρόσθεσε, εκφράζοντας τη λύπη της για την επιλογή της «σύγκρουσης» από την μεριά του Λονδίνου.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ