Skip to main content

Ρωσία: Επισκέπτης προκάλεσε σοβαρή ζημιά σε διάσημο πίνακα

Ο δράστης άρπαξε έναν από τους μεταλλικούς στύλους ασφαλείας και χτύπησε το προστατευτικό γυαλί του πίνακα αρκετές φορές.

Ένα από τα πιο διάσημα έργα ζωγραφικής της Ρωσίας, που απεικονίζει τον τσάρο Ιβάν τον Τρομερό με τον νεκρό γιο του, υπέστη σοβαρή ζημιά όταν ένας επισκέπτης επιχείρησε να τον καταστρέψει με ένα μεταλλικό στύλο στην γκαλερί Τρετιακόφ.

Ο πίνακας «Ιβάν ο Τρομερός και ο γιος του» είναι έργο του διάσημου Ρώσου ζωγράφου Ίλια Ρέπιν το 1885 και απεικονίζει τον τσάρο να εχει στην αγκαλιά του το νεκρό γιο του μετα από ένα θανάσιμο πλήγμα.

Σε ένα βίντεο που κυκλοφόρησε το Υπουργείο Εσωτερικών, ο ανώνυμος ύποπτος φαίνεται να ζητάει συγγνώμη, λέγοντας ότι είχε πιεί πολύ βότκα και είχε «συγκλονιστεί από κάτι».

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, η κρατική γκαλερί Τρετιακόφ ανακοίνωσε ότι ένας επισκέπτης επιχείρησε να καταστρέψει τον πίνακα λίγο πριν το κλείσιμο, το βράδυ της Παρασκευής.

Ο δράστης πήρε έναν από τους μεταλλικούς στύλους ασφαλείας που χρησιμοποιούνται για να κρατήσουν το κοινό μακριά από τον πίνακα και χτύπησε το προστατευτικό του γυαλί αρκετές φορές.