Skip to main content

Ρουκέτα σε παραλία της Λιβύης- Πέντε νεκροί ανάμεσά τους παιδιά

Η ρουκέτα έπληξε παραλία κοντά στο αεροδρόμιο Μαϊτίγκα, στο ανατολικό τμήμα της πρωτεύουσας της Λιβύης. Ανάμεσα στους νεκρούς είναι δύο κορίτσια

Πέντε άτομα, ανάμεσά τους δύο παιδιά, σκοτώθηκαν και άλλα 25 τραυματίστηκαν από ρουκέτα που έπληξε χθες μία παραλία στην Τρίπολη, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Η ρουκέτα έπληξε παραλία κοντά στο αεροδρόμιο Μαϊτίγκα, στο ανατολικό τμήμα της πρωτεύουσας της Λιβύης. Σύμφωνα με αξιωματούχους που μίλησαν σε τοπικά ΜΜΕ, ανάμεσα στους νεκρούς είναι δύο κορίτσια και δύο γυναίκες.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό από ποιον εκτοξεύθηκε η ρουκέτα. Πηγή προσκείμενη στο υπουργείο Εσωτερικών της Λιβύης δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι χθες στην περίμετρο του αεροδρομίου ξέσπασαν συγκρούσεις ανάμεσα σε άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας και μιας οργάνωσης «εκτός νόμου».

Η ίδια πηγή ανέφερε πάντως πως δεν γνωρίζει αν η επίθεση εναντίον των λουομένων ήταν σκόπιμη ή εάν έγινε κατά λάθος.

Στην Τρίπολη δρουν πάνω από δέκα παραστρατιωτικές οργανώσεις. Η πρωτεύουσα της Λιβύης αντιμετωπίζει χρόνιο πρόβλημα ανασφάλειας μετά την ανατροπή του καθεστώτος του Μουάμαρ Καντάφι το 2011.