Skip to main content

Ρουμανία: Ο ποδοσφαιριστής «έσβηνε» και ο γιατρός φέρεται να κάπνιζε!

Οπαδοί της Ντιναμό Βουκουρεστίου ανέφεραν ότι το ασθενοφόρο έφτασε γρήγορα, αλλά σε αυτό δεν υπήρχε γιατρός για να αναλαλάβει τον Εκένγκ

Σε βαρύ πένθος έχει βυθιστεί η Ρουμανία, μετά το τραγικό περιστατικό που συνέβη χθες το βράδυ με τον Πατρίκ Εκένγκ, ο οποίος έφυγε από τη ζωή μετά από ανακοπή που υπέστη σε αγώνα της Ντιναμό Βουκουρεστίου.

Οι Αρχές της Ρουμανίας προσπαθούν να βρουν τι συνέβη. Τα σενάρια που κυκλοφορούν είναι πολλά, ωστόσο κανένα απ' αυτά δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Αρχικά, υπήρξαν πληροφορίες ότι στο ασθενοφόρο δεν υπήρχε ο απαραίτητος εξοπλισμός για τις πρώτες βοήθειες στον ποδοσφαιριστή, καθώς και ότι ο παίκτης άργησε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Και τα δύο ενδεχόμενα, όμως, διαψεύστηκαν.

«Το κάθε ένα ασθενοφόρο φέρει και τον κατάλληλο εξοπλισμό», ανέφεραν οι γιατροί. «Χρειάστηκε λίγο περισσότερο από ένα λεπτό για να έρθει το ασθενοφόρο στο γήπεδο και να τον πάρει για να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο. Κατά τη διάρκεια της μεταφοράς παρείχαμε στον Εκένγκ τις πρώτες βοήθειες για να μπορέσουμε να τον επαναφέρουμε», πρόσθεσε ο ένας γιατρός.

Κάποιοι οπαδοί της ομάδας, πάντως, που έτρεξαν στο νοσοκομείο, το οποίο βρισκόταν πολύ κοντά στο γήπεδο, ανέφεραν ότι το ασθενοφόρο έφτασε γρήγορα αλλά σε αυτό δεν υπήρχε γιατρός για να αναλαλάβει τον Εκένγκ. Υποστηρίζουν, δε, ότι έψαχναν τον γιατρό και εκείνος ήταν σε εξωτερικό χώρο και κάπνιζε!

Τίποτα πάντως δεν έχει επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής. Οι Αρχές συνεχίζουν τις έρευνες για να διαπιστώσουν τι ακριβώς συνέβη.