Skip to main content

Ryanair: «Ιστορική» αναγνώριση του συνδικάτου Βρετανών πιλότων

Η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους αποφάσισε πέρυσι να αναγνωρίσει τα συνδικάτα, για πρώτη φορά στα 32 χρόνια ιστορία της.

Σε μια «ιστορική» κίνηση προχώρησε η ιρλανδική αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Ryanair, με τη συμφωνία για αναγνώριση της Ένωσης Βρετανών Πιλότων (BALPA), όπως ανακοίνωσε σήμερα το εργατικό συνδικάτο, καθώς για πρώτη φορά αναγνωρίζει μία Ενωση πιλότων στην Ευρώπη.

«Δεδομένης της προηγούμενης εχθρικής στάσης της Ryanair απέναντι στα συνδικάτα, η σημερινή συμφωνία είναι ιστορική», δήλωσε ο Μπράιαν Στράτον, γενικός γραμματέας της BALPA, σημειώνοντας ότι «ενώ αρχικά ήμασταν επιφυλακτικοί για την ειλικρίνεια της Ryanair στην πρόθεσή της να αναγνωρίσει εμάς και άλλα συνδικάτα, οι συζητήσεις και οι συναντήσεις μας μαζί τους έδειξαν ότι πραγματικά θέλουν μια εποικοδομητική σχέση με τα εργατικά συνδικάτα».

Σημειώνεται ότι η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους αποφάσισε πέρυσι να αναγνωρίσει τα συνδικάτα, για πρώτη φορά στα 32 χρόνια ιστορία της, προκειμένου να αποτρέψει μια απεργιακή κινητοποίηση την περίοδο των Χριστουγέννων, αφού αναγκάστηκε να ακυρώσει 20.000 πτήσεις νωρίτερα το 2017, καθώς δεν υπήρχε επαρκής αριθμός πιλότων σε επιφυλακή, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.