Skip to main content

Ryanair:Άλλαξε απόφαση για τη μείωση δρομολογίων στο Αθήνα-Θεσσαλονίκη

Η εταιρεία αναθεώρησε την απόφασή της και προχώρησε σε μία σαφώς πιο μικρή περικοπή στα δρομολόγια της πτήσης Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Άλλαξε... πορεία η Ryanair σε ότι αφορά τη μείωση δρομολογίων στην πτήση Αθήνα-Θεσσαλονίκη από την 1η Ιουνίου 2018 από τρία ημερησίως σε μόλις ένα, απόφαση που είχε ανακοινώσει στις 11 Απριλίου επικαλούμενη τις υψηλές χρεώσεις στα ελληνικά αεροδρόμια.

Η Ryanair είχε ενημερώσει στις 10 Απριλίου τους επιβάτες που είχαν κρατήσεις μετά την 1η Ιουνίου για τον τερματισμό κάποιων δρομολογίων στο Αθήνα-Θεσσαλονίκη εξαιτίας επιχειρησιακών αλλαγών. Μία εβδομάδα μετά η εταιρεία αναθεώρησε την απόφασή της και προχώρησε σε μία σαφώς πιο μικρή περικοπή στα δρομολόγια της πτήσης Αθήνα-Θεσσαλονίκη. Αξιοσημείωτο είναι ότι στο σχετικό email προς τους επιβάτες αποδίδει την προηγούμενη ενημέρωση για την ακύρωση του δρομολογίου σε υπαλληλικό λάθος. «Στην πραγματικότητα, μειώσαμε τη συχνότητα αυτού του δρομολογίου για εμπορικούς λόγους και είναι ακόμη σε ισχύ άλλες ημέρες και ώρες. Απολογούμαστε ειλικρινά για την παραπληροφόρηση», αναφέρεται στο mail της Ryanair με ημερομηνία 17 Απριλίου.

Διαβάστε ακόμη: Ryanair: Μειώνει σε μία πτήση το Αθήνα-Θεσσαλονίκη - Τέλος τα Χανιά

Σύμφωνα με την επίσημη δήλωση της Ryanair στη Voria.gr, για επιχειρησιακούς λόγους τα δρομολόγια στην πτήση Αθήνα-Θεσσαλονίκη από την 1η Ιουνίου θα μειωθούν από 21 σε 19 την εβδομάδα. Συγκεκριμένα, κόβεται η μεσημεριανή πτήση κάθε Κυριακή(αναχώρηση 12:50 από Αθήνα - άφιξη 13:55 στη Θεσσαλονίκη και αναχώρηση 14:20 από Θεσσαλονίκη- άφιξη 15:20 στην Αθήνα) και η πρωϊνή κάθε Τρίτη(αναχώρηση 10:20 από Αθήνα- άφιξη 11:25 στη Θεσσαλονίκη και αναχώρηση 11.50 από Θεσσαλονίκη-άφιξη 12:50 στην Αθήνα).

Η low cost ιρλανδική εταιρεία δεν απάντησε στη Voria.gr για τους λόγους που οδήγησαν στην αλλαγή του αρχικού σχεδιασμού της. Εκτιμάται, πάντως, ότι η διατήρηση της παρουσίας της στο εν λόγω δρομολόγιο οφείλεται στη μεγάλη ζήτηση που παρουσιάζει η γραμμή Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Σημειώνεται ότι οι περικοπές και οι μειώσεις που είχαν ανακοινωθεί από τη Ryanair στα άλλα δρομολόγια εσωτερικού ισχύουν κανονικά, ήτοι κόβονται τα δρομολόγια από Αθήνα προς Χανιά, από Αθήνα προς Ρόδο και από τη Θεσσαλονίκη προς Χανιά. Παράλληλα, μειώνονται τα δρομολόγια από Αθήνα προς Μύκονο από επτά εβδομαδιαίως σε τέσσερα.

Η ακύρωση:

 

Και η συγγνώμη: