Skip to main content

«Σαφάρι» για αποδείξεις και μαύρη εργασία σε Χαλκιδική και Θεσσαλονίκη

Δεκάδες παραβάσεις διαπίστωσαν κλιμάκια της Οικονομικής Αστυνομίας σε ελέγχους σε επιχειρήσεις, από τις 20 έως τις 24 Ιουνίου

Κλιμάκια της Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας, πραγματοποίησαν ελέγχους σε Χαλκιδική και Θεσσαλονίκη σε επιχειρήσεις κυρίως υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Οι έλεγχοι διεξήχθησαν από 20 έως 24 Ιουνίου 2017 στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την τήρηση της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Πιο αναλυτικά, διαπιστώθηκαν οι ακόλουθες παραβάσεις:

Στη Χαλκιδική:

·    Σε ζαχαροπλαστείο, διαπιστώθηκε να απασχολείται εργαζόμενος, που δεν ήταν καταχωρημένος στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού.
·    Σε εστιατόριο, διαπιστώθηκαν η μη έκδοση 4 αποδείξεων, 6 παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας και να απασχολείται εργαζόμενος που δεν ήταν καταχωρημένος στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού.
·    Σε καφέ - μπαρ, διαπιστώθηκαν η μη έκδοση 2 αποδείξεων, 2 παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας και να απασχολείται εργαζόμενος, που δεν ήταν καταχωρημένος στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού.
·    Σε καφέ - πιτσαρία, διαπιστώθηκαν δύο παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας.
·    Σε εστιατόριο, διαπιστώθηκαν 2  παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας.
·    Σε καφέ – μπαρ, διαπιστώθηκαν 2 παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας και εργαζόμενος που δεν ήταν καταχωρημένος στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού.

Στη Θεσσαλονίκη:

·    Σε ίντερνετ – καφέ, διαπιστώθηκαν η μη έκδοση 2 αποδείξεων, 3 παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας και εργαζόμενος να απασχολείται χωρίς να είναι καταχωρημένος στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού.
·    Σε ίντερνετ - καφέ,  διαπιστώθηκαν η μη έκδοση 2 αποδείξεων και δυο παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Για τις ως άνω παραβάσεις ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Υπηρεσίες για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις 11012@hellenicpolice.gr & financialpolice@hellenicpolice.gr της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων .