Skip to main content

Σακελλαρίδης: Οι δανειστές πιέζουν για τους μισθούς

Υπάρχουν πιέσεις εκ μέρους των δανειστών αναφορικά με τους μισθούς, παραδέχθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης. Τι είπε για την ΤτΕ.

Υπάρχουν πιέσεις εκ μέρους των δανειστών αναφορικά με τους μισθούς, σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Κληθείς να σχολιάσει την αναφορά του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη ότι οι πιστωτές «φθάνουν στο σημείο να ζητούν να κατεβάσουμε όλους τους μισθούς στα 700 ευρώ», ο κ. Σακελλαρίδης παραδέχθηκε πως η περικοπή των μισθών είναι μία θέση που έχει εκφραστεί πολλές φορές από τους θεσμούς.

Ανέφερε, δε, ότι το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη των τεχνικών κλιμακίων και αύριο τα μέλη της ελληνικής ομάδας θα μεταβούν στις Βρυξέλλες, προκειμένου να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις.

Παράλληλα, επέρριψε ευθύνες στην προηγούμενη κυβέρνηση που παρέδωσε στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ένα «καθεστώς ασφυξίας» σε ό,τι αφορά το ταμειακό υπόλοιπο του Δημοσίου. Ωστόσο, συνέχισε, η κυβέρνηση κατάφερε να προσπεράσει «αυτό το κόκκινο στα ταμειακά διαθέσιμα» και να καταβάλει κανονικά τις υποχρεώσεις της.

Επισήμανε, ακόμη, ότι στις πρόσφατες συνεδριάσεις του κυβερνητικού συμβουλίου, εξετάστηκε η πορεία των διαπραγματεύσεων και χαράχθηκε η γραμμή της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας.

Επιπρόσθετα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προέβη στη διαβεβαίωση πως η κυβέρνηση επιδιώκει να έχει την καλύτερη δυνατή συνεργασία με την Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ), «για το καλό της οικονομίας και του χρηματοπιστωτικού συστήματος».

Όπως είπε, η κυβέρνηση «σέβεται την ανεξαρτησία της Τράπεζας της Ελλάδος», ενώ σημείωσε ότι εάν έχουν ανοίξει κάποια θέματα με τον διοικητή της, Γιάννη Στουρνάρα, «αυτά δεν έχουν προκύψει με ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης».