Skip to main content

Σάλλας: Η συμφωνία δημιουργεί προοπτικές εξόδου από την κρίση

Ο πρόεδρος της Πειραιώς υποστηρίζει ότι οι παρεμβάσεις σε ασφαλιστικό και φορολογικό αποτελούν προϋποθέσεις για την εξυγίανση του δημοσιονομικού.

Ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς Μιχάλης Σάλλας υποστηρίζει ότι τα μέτρα που προβλέπει η συμφωνία Ελλάδας- δανειστών πλήττουν ορισμένες κοινωνικές ομάδες, αλλά είναι προς τη σωστή κατεύθυνση της εξυγίανσης.

Η διαφαινόμενη συμφωνία, με την οποία θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και θα ξεκινήσει η συζήτηση για τη ρύθμιση του χρέους, δημιουργεί για τη χώρα προοπτικές εξόδου από την κρίση, εκτιμά ο πρόεδρος του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής.

Ο κ. Σάλλας επισημαίνει ότι οι λύσεις σε ασφαλιστικό και φορολογικό αποτελούν προϋπόθεση για την επιστροφή στην ανάπτυξη και σημειώνει ότι «αν δεν διασφαλιστεί το δημοσιονομικό, αν δεν διασφαλιστεί το πρωτογενές πλεόνασμα, δεν μπορεί να στηριχθεί οποιαδήποτε αναπτυξιακή πρόταση».

Αναφορικά με τις τραπεζικές συναλλαγές εν μέσω capital controls, ο πρόεδρος της Πειραιώς υπογραμμίζει ότι οι περιορισμοί έχουν χαλαρώσει, κυρίως για επενδυτικές συναλλαγές και εισαγωγές κεφαλαίων και η ροή του χρήματος έχει βελτιωθεί πολύ σε σχέση με πέρυσι το καλοκαίρι.