Skip to main content

Σάλλας: Σε φάση σταθεροποίησης η ελληνική οικονομία

Διαπιστώνει ένα «τεράστιο επενδυτικό ενδιαφέρον» σε μία σειρά τομέων της οικονομίας, από την αγροτική παραγωγή έως την ενέργεια και την καινοτομία

Η ελληνική οικονομία οδηγείται σε φάση σταθεροποίησης, εκτιμά ο επίτιμος πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς και επικεφαλής της Lyktos Participations, Μιχάλης Σάλλας, σε δήλωσή του από το Ηράκλειο της Κρήτης.

Εκφράζοντας την αισιοδοξία του για την πορεία της χώρας, ο κ. Σάλλας διαπίστωσε ένα «τεράστιο επενδυτικό ενδιαφέρον» σε μία σειρά τομέων της οικονομίας, από την αγροτική παραγωγή έως την ενέργεια και την καινοτομία. Στο πλαίσιο αυτό, υπογράμμισε ότι «τα πρωτοπόρα επενδυτικά εργαλεία μπορούν να δώσουν προοπτική υψηλών αποδόσεων».

«Η χώρα πρέπει να αποκτήσει χαρακτηριστικά βιώσιμης ανάπτυξης υπό την προϋπόθεση ενός σταθερού φορολογικού περιβάλλοντος, αλλά κυρίως με την αποκατάσταση ενός κλίματος εμπιστοσύνης της επενδυτικής κοινότητας», τόνισε ο κ. Σάλλας.

Αναφερόμενος στους στόχους της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας, στην οποία η Lyktos συμμετέχει ως Στρατηγικός Επενδυτής, ο ίδιος προσδίδει ιδιαίτερη σημασία στη στήριξη της μικρομεσαίας επιχείρησης. «Σταδιακά και με σχέδιο, μπορούν να δομηθούν οι προϋποθέσεις για  τη αξιοποίηση  των δυνατοτήτων της οικονομίας και τη δημιουργία πλούτου», κατέληξε.