Skip to main content

Σάλλας στο Bloomberg: Να κλείσει άμεσα η αξιολόγηση

Οι καθυστερήσεις παρακωλύουν τις δαπάνες και την επενδυτική δραστηριότητα, η οποία είναι αναγκαία για την οικονομία, εξήγησε ο Μ. Σάλλας

Την ανάγκη άμεσης ολοκλήρωσης της αξιολόγησης, υπογράμμισε ο επίτιμος πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς, Μιχάλης Σάλλας, σε δήλωσή του στο πρακτορείο Bloomberg.

Όπως εξήγησε ο κ. Σάλλας, «η αξιολόγηση θα πρέπει να κλείσει σύντομα, γιατί οι καθυστερήσεις παρακωλύουν τις δαπάνες και την επενδυτική δραστηριότητα, η οποία είναι αναγκαία για την οικονομία».

Στο ίδιο πλαίσιο, ξεκαθάρισε ότι «δεν θα έχουμε την αίσθηση πως εξερχόμαστε από την κρίση, όσο η αξιολόγηση εκκρεμεί και δεν κλείνει».  

Στο δημοσίευμα του Bloomberg αναφέρεται επίσης, πως «αν δεν υπάρξει συμφωνία μεταξύ των πιστωτών και της Αθήνας, τότε η Ελλάδα δεν θα λάβει την επόμενη δόση».

Αυτό, συνεχίζει το αμερικανικό πρακτορείο, θα μπορούσε να αποτελέσει τη χαριστική βολή για τη χώρα, η οποία εξακολουθεί να μην μπορεί να δανειστεί από τις αγορές.

«Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει, καθώς η Ελλάδα πρέπει να αποπληρώσει ομόλογα 6 δισ. ευρώ έως τον Ιούλιο», τονίζει.

Οι μνήμες της απειλής του «Grexit» είναι ακόμη νωπές και μία νέα κρίση θα μπορούσε να πυροδοτήσει την έντονη αντίδραση των λαϊκίστικων κομμάτων σ’ όλη την Ευρώπη, προειδοποιεί, καταλήγοντας, το Bloomberg.