Skip to main content

Σαμαράς σε δημοσιογράφους: Μπορεί να πάμε σε εξελίξεις

Η άθροιση των προβλημάτων, αξιολόγηση κλπ, οδηγούν τον καθένα να κάνει πολλές σκέψεις, δεύτερες και τρίτες, ανέφερε ο πρώην πρωθυπουργός

Υπάρχουν θέματα, όπως η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης και το ασφαλιστικό, που μπορεί να οδηγήσουν σε εξελίξεις, εκτίμησε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

«Η άθροιση των προβλημάτων, αξιολόγηση κλπ, οδηγούν τον καθένα να κάνει πολλές σκέψεις, δεύτερες και τρίτες. Αυτή είναι η ζωή», ανέφερε χαρακτηριστικά o κ. Σαμαράς, μιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στα εθνικά θέματα, όπου, όπως είπε, «δεν εκπέμπουμε ακτινοβολία σταθερότητας». Επισήμανε, δε, ότι «για πρώτη φορά άνοιξαν όλα τα θέματα μαζί» και εξέφρασε την ανησυχία του για το Κυπριακό, εκτιμώντας πως αν δεν λυθεί το εδαφικό, κανείς δεν μπορεί να είναι αισιόδοξος.

Ευρύτερα ως προς την Τουρκία, σημείωσε πως «υπάρχουν παράμετροι και μεταβλητές: όταν μία παράμετρος γίνεται μεταβλητή υπάρχει πρόβλημα».

Όταν ρωτήθηκε γιατί δεν αντιδρούν στις δηλώσεις Ερντογάν οι άλλες χώρες που υπέγραψαν την συνθήκη της Λωζάνης, ανέφερε: «Προφανώς δεν θέλουν να δημιουργήσουν θέμα. Ακόμη κι αν δηλώσουν πως δεν υπάρχει θέμα, πολλές φορές δημιουργείται θέμα».

Για τις ΗΠΑ, ο πρώην πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι αυτή την στιγμή έχει απροσδιόριστη στάση, την ώρα που «και η Ευρώπη έχει τα θέματά της, είναι σε προεκλογική εκστρατεία».