Skip to main content

«Σαν πρόεδρος της ΝΔ θα έλεγα ναι στο Μνημόνιο»

Η Ντ. Μπακογιάννη αποκάλυψε ότι αν είχε εκλεγεί πρόεδρος της ΝΔ θα είχε συνυπογράψει τη δανειοδότηση της χώρας.

Στην αποκάλυψη ότι αν είχε εκλεγεί πρόεδρος της ΝΔ θα είχε συνυπογράψει τη δανειοδότηση της χώρας και «δεν θα είχα οδηγήσει το κόμμα στην απομόνωση», προχώρησε η Ντόρα Μπακογιάννη, ενώ χαρακτήρισε «τελειωμένη» την κυβέρνηση και εκτίμησε ότι αν αν δεν υπάρξει συνεννόηση μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, οι εκλογές είναι μονόδρομος.

Μιλώντας στο ραδιοσταθμό Real Fm, η κα Μπακογιάννη τόνισε ότι με «αυστηρότατη κριτική, αλλά και αποτελεσματική αντιπολίτευση», που θα έκανε στον Γιώργο Παπανδρέου, θα τον υποχρέωνε σε πολιτική που θα είχε κάποιο αποτέλεσμα, ενώ θα είχε ενημερώσει εγκαίρως ότι χρειάζεται επαναδιαπραγμάτευση όρων του μνημονίου.

Πρόσθεσε, δε, ότι η Δημοκρατική Συμμαχία είναι υπέρ των εκλογών, σε περίπτωση που δεν επέλθει εθνική συνεννόηση, εκτιμώντας, ωστόσο, ότι το θέμα της συνεννόησης είναι ακόμη ανοικτό.

Ακόμα, απηύθυνε ερώτημα προς τον Αντώνη Σαμαρά, γιατί δεν ζητά εκλογές, εφόσον πιστεύει ότι έχει τη δυνατότητα να λύσει το πρόβλημα.

Η κα Μπακογιάννη επεσήμανε ότι ο πλέον πρόσφορος τρόπος για να πεισθούν οι εταίροι μας για την αναγκαιότητα της επαναδιαπραγμάτευσης όρων του μνημονίου, με πρωταρχικό εκείνο των φορολογικών συντελεστών, είναι να πάμε όλοι μαζί οι πολιτικοί αρχηγοί στη διαπραγμάτευση με την Τρόικα.

Τόνισε ότι «έχουμε να επιλέξουμε ανάμεσα σ' έναν δύσκολο και έναν καταστροφικό δρόμο», σημειώνοντας ότι αυτή τη στιγμή η Ελλάδα πρέπει να πετύχει τη συνέχιση της δανειοδότησης, «γιατί με τα λεφτά που έχουμε, δεν μπορούμε να ζήσουμε και να βγάλουμε όλα τα χρέη».

Τέλος, έθεσε ψηλά τον πήχη για τη Δημοκρατική Συμμαχία, σημειώνοντας ότι ο δρόμος που έχει επιλέξει δεν είναι εύκολος και θα χρειαστεί κόπος για να πεισθούν οι πολίτες, ενώ σημείωσε: «Αν, επιτέλους, υπάρχει κατηγορία γιατί δεν μίλαγα δυνατά (σ.σ. τα προηγούμενα χρόνια) έμαθα από το λάθος μου και εφεξής μιλάω δυνατά».