Skip to main content

Σαντορινιός: Κανένας λόγος να εγκριθούν από κάπου οι επιλογές μας

O υφυπουργός Ναυτιλίας εκτιμά ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2019 ενώ υποστηρίζει ότι σύντομα θα υπάρξει αναστροφή του κλίματος στις δημοσκοπήσεις

«Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να πάει πίσω από όσα έχουν συμφωνηθεί με τους θεσμούς και αναμένουμε το ίδιο από την άλλη πλευρά» δήλωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Ημερησία ο υφυπουργός Ναυτιλίας, Νεκτάριος Σαντορινιός, και υπογραμμίζει ότι «το να βγάζουν κάθε φορά άσους από το μανίκι ή αλλοπρόσαλλες απαιτήσεις, δεν τιμά κανέναν και δεν προσφέρει στον κοινό μας στόχο» και εκτιμά ότι «κάθε τέτοια υποψία απαίτησης θα αποσοβηθεί και η αξιολόγηση θα κλείσει».

Αναφερόμενος στο κοινωνικό μέρισμα και τη δυσαρέσκεια των δανειστών ο κ. Σαντορινιός σημειώνει ότι «πρέπει να γίνει κατανοητό ότι τα μέτρα που ανακοινώνονται βασίζονται στη φετινή υπερείσπραξη εσόδων που προέκυψε και στοχεύουν στην ανακούφιση των κοινωνικά πιο αδύναμων στρωμάτων. Δεν προέρχονται από το πλεόνασμα, το οποίο είναι δεσμευμένο για το χρέος» και τονίζει ότι «είναι επί της ουσίας η εφαρμογή μια πολιτικής αναδιανομής, για την οποία είχαμε δεσμευτεί στον ελληνικό λαό και που την ευθύνη υλοποίησής της έχει μόνο η εκλεγμένη κυβέρνηση της χώρας. Δεν υπάρχει κανένας λόγος, λοιπόν, να εγκριθούν από "κάπου" αυτές οι πολιτικές μας επιλογές, πολλώ δε μάλλον όταν αφορούν εκείνους τους Έλληνες που έχουν υποφέρει από τις λάθος συνταγές και τις λάθος θεραπείες».

Ο υφυπουργός Ναυτιλίας εκτιμά ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2019 και για τις δημοσκοπήσεις που καταγράφουν πτώση των ποσοστών υποστηρίζει ότι «σύντομα θα δούμε αναστροφή του κλίματος».