Skip to main content

Σαπέν: Εργαζόμαστε για να επιστρέψει η Ελλάδα σε «κανονική κατάσταση»

Πρόθεση όλων των εμπλεκόμενων πλευρών είναι να προχωρήσει η δεύτερη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, τόνισε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών.

Πρέπει να συμφωνήσουμε σε μεταρρυθμίσεις πολιτικά εφικτές για την Ελλάδα, δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μισέλ Σαπέν, προσερχόμενος στο Eurogroup.

Παράλληλα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επανέλαβε ότι πρόθεση όλων των εμπλεκόμενων πλευρών είναι να εργαστούν σήμερα, αλλά και τις επόμενες εβδομάδες, προκειμένου να προχωρήσει η δεύτερη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, εξέφρασε από τις Βρυξέλλες ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μισέλ Σαπέν, προσερχόμενος στο Eurogroup.

«Όλοι δουλεύουμε. Υπάρχουν δυσκολίες, αλλά όλοι εργάζονται έχοντας κατά νου ότι πρέπει να αποφευχθεί κάθε είδους κρίση», ανέφερε ο κ. Σαπέν και πρόσθεσε ότι όλοι εργάζονται για να επιστρέψει η Ελλάδα σε μια «κανονική κατάσταση». Όπως είπε, η Ελλάδα χρειάζεται ανάπτυξη, δημοσιονομική ισορροπία, αλλά και αλληλεγγύη από τους Ευρωπαίους εταίρους της, την οποία την έχει.

Ερωτηθείς σχετικά με το ΔΝΤ, ο κ. Σαπέν εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το ΔΝΤ είναι και θα παραμείνει στο πρόγραμμα.