Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018
x

ΣΑΠΕΝ: «ΝΑΙ» ΣΤΟ ΔΝΤ, ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΗ ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Δεν μπορεί να ζητάει κανείς τα πάντα σε μια Ελλάδα που έχει καταβάλει πάρα πολλές προσπάθειες, είπε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών

Στην ανάγκη παραμονής του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα αναφέρθηκε από την Αθήνα όπου βρίσκεται ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν, σημειώνοντας, πάντως, πως «δεν μπορεί να ζητάει κανείς τα πάντα σε μια Ελλάδα που έχει καταβάλει πάρα πολλές προσπάθειες».

Συγκεκριμένα, ο κ. Σαπέν ανέφερε: «Το ΔΝΤ συμμετέχει από το 2010 στο ελληνικό πρόγραμμα, εάν αποχωρήσει θα θιγεί η αξιοπιστία, άρα θα πρέπει να βρεθούν οι απαραίτητες συμφωνίες με το ΔΝΤ. Και εδώ, η Γαλλία δρα ώστε όλοι να επιδείξουν κατανόηση. Δεν μπορεί να ζητάει κανείς τα πάντα σε μια Ελλάδα που έχει καταβάλει πάρα πολλές προσπάθειες».

Ερωτηθείς αν η Ελλάδα θα είναι έτοιμη για μια συμφωνία με τους θεσμούς πριν τις 20 Μαρτίου, απάντησε ότι εύχεται πως ναι, προσθέτοντας ότι η Γαλλία είναι εδώ για να διευκολύνει τα πράγματα για να δείξει στον καθένα και ειδικότερα στους θεσμούς ότι έχει φτάσει ο καιρός να επιτευχθεί συμφωνία.

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών πρόσθεσε ότι η κατάσταση στην Ελλάδα βελτιώνεται, όμως θα πρέπει να το νιώσει ο λαός και για να γίνει αυτό θα πρέπει να υπάρξουν οι μεταρρυθμίσεις.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ